Pot copiii să consume aceleași alimente ca adulții?

©

Autor:

Pot copiii să consume aceleași alimente ca adulții?
Alimentele considerate sănătoase pentru adulți sunt sănătoase inclusiv pentru copiii cu vârsta de minimum doi ani, cu excepția necesității efectuării unor ajustări adecvate vârstei, în ceea ce privește textura și dimensiunea porțiilor, potrivit experților în nutriție.
Mâncarea copiilor este definită operațional ca fiind alimente susceptibile de a fi consumate de copiii cu vârsta între 2-14 ani, fie acasă, fie în comunitate. Există o credință comună în Statele Unite că necesitățile copiilor sunt diferite de cele ale adulților și că multe dintre alimentele necesare copiilor sunt foarte procesate și bogate în grăsimi saturate, sodiu și zahăr adăugat. O dietă care favorizează aceste alimente poate avea efecte dăunătoare semnificative asupra preferințelor și gusturilor copiilor, poate exacerba neofobia alimentară sau comportamentul alimentar pretențios observat uneori la copii și poate afecta sănătatea lor în viitor.

Într-un document de poziție recent publicat, specialiștii în nutriție notează că ideea că alimentele necesare copiilor sunt diferite de cele ale adulților pare să fi apărut în perioada interzicerii alcoolului, când industria ospitalității a creat meniuri pentru copii pentru a compensa pierderea veniturilor din vânzările de alcool. De atunci se știe că copiii peste 2 ani pot mânca aceleași alimente sănătoase ca și adulții, dar mâncarea și meniurile copiilor au devenit o normă socială. Această normă socială persistă, deoarece alimentele ultraprocesate, cum ar fi carnea de pui, hot-dog-urile, cartofii prăjiți și brânza la grătar, sunt predominante în mediul alimentar și sunt considerate foarte gustoase de către copii.

Educatorii în nutriție joacă un rol cheie în schimbarea cererii consumatorilor și a normelor sociale cu privire la alegerile alimentare, în principal deoarece pot contribui la îmbunătățirea aspectelor nesănătoase ale dietelor copiilor, lucrând cu mass-media, industria restaurantelor și factorii de decizie politică cu privire la mesajele de promovare a sănătății, marketing, etichetarea meniurilor și opțiunile de meniu implicite sănătoase.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 11-01-2022 | creare: 11-01-2022 | Vizite: 48
Bibliografie
Healthful food for children is the same as for adults, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2022/01/220106100352.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Copiii care urmăresc emisiuni de gătit cu mâncare sănătoasă sunt mai predispuși să mănânce sănătos
  • Obiceiurile sănătoase legate de alimentație în copilărie ar putea reduce riscul de obezitate și boli cardiace la vârsta adultă
  • Dieta urmată în copilărie are un impact pe tot parcursul vieții
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum
     
     
     
    Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
    Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.