Cum să ieși câștigător din „războiul legumelor” cu copiii

©

Autor:

Cum să ieși câștigător din „războiul legumelor” cu copiii
Richard Rosenkranz - profesor asociat de alimentație, nutriție, dietetică și sănătate la Kansas State University - oferă câteva sfaturi pentru acei părinți care știu ce înseamnă să te rogi de copil să „mai ia doar o guriță” de mâncare. În comunicatul de presă al universității, expertul în nutriție spune că gustul poate fi influențat încă din burtica mămicii.

„Pe perioada sarcinii embrionul, și mai apoi fetusul, obține informații despre lumea externă prin intermediul mamei. Astfel mama poate asigura condițiile preliminare pentru ca cel mic să aprecieze legumele atunci când va crește.”

Părinții ar trebui să mănânce aceleași legume pe care le servesc bebelușilor, deoarece părinții sunt modelul pe care aceștia îl urmează. De asemenea, se sugerează începerea cu legume mai dulci, cum sunt porumbul și morcovul.

O metodă de a-i încuraja pe copiii mici să consume legume sunt aranjamentele culinare creative, în formă de fețe vesele sau animale.

Specialistul sfătuiște părinții să-i implice pe copii în prepararea alimentelor, chiar de la grădiniță, și să le sporească responsabilitățile în bucătărie pe măsură ce cresc. Sunt mai multe șanse ca cei mici să mănânce alimente pe care ei înșiși le cultivă, le cumpără sau le prepară.

Pentru a crește consumul de legume la adolescenți, părinții pot face disponibile în locuri ușor accesibile gustări deja pregătite, cum ar fi bucăți din diverse legume cu sosuri (dip).

Și, din nou, nu uitați să fiți un exemplu de conduită alimentară pentru copil, mai adaugă Richard Rosenkranz.

Sursa: MedicalXpress

Data actualizare: 03-09-2023 | creare: 13-02-2017 | Vizite: 1622
Bibliografie
Winning the veggie wars with kids, link: https://medicalxpress.com/news/2017-02-veggie-wars-kids.html
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Consumul crescut de fructe și legume te face mai fericit
  • România, țara cu cel mai redus consum de fructe și legume din Europa
  • Legumele și fructele conservate sau congelate sunt sănătoase?
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum