Povara mare a alergiilor în rândul copiilor și adulților din S.U.A.

Povara mare a alergiilor în rândul copiilor și adulților din S.U.A.

©

Autor:

Povara mare a alergiilor în rândul copiilor și adulților din S.U.A.
Un nou studiu al cercetătorilor de la Universitatea Northwestern oferă noi informații asupra caracteristicilor și particularităților sociale ale alergiilor multi-alimentare de care suferă copiii și adulții din Statele Unite ale Americii. Conform oamenilor de știință, statisticile arată că aproximativ 11% dintre adulții americani și 8% dintre copii suferă de alergii alimentare mediate de acțiunea imunologică a imunoglobulinei E.
Autorii explică È™i faptul că, în realitate, procentele se înjumătățesc în cazul în care sunt analizate numai cazurile diagnosticate de medici, însă acestea sunt îngrijorătoare deoarece aproximativ 20% dintre adulÈ›i prezintă o alergie la cel puÈ›in un aliment, procentul aferent copiilor fiind de 11,4%. AceÈ™tia menÈ›ionează È™i faptul că persoanele care suferă de alergii alimentare, mai ales cele care prezintă alergii multi-alimentare, înregistrează scăderi ale calității vieÈ›ii È™i efecte negative asupra sănătății fizice. Potrivit specialiÈ™tilor, în ciuda numeroaselor studii care au estimat prevalenÈ›a acestei afecÈ›iuni în Statele Unite, despre fenotipurile alergiei multi-alimentare È™i prevalenÈ›a fiecăruia nu se cunosc suficient de multe date.

EÈ™antionul final al studiului a fost compus din 40.443 adulÈ›i È™i 38.408 copii, statisticile arătând că cei din urmă au înregistrat un procent de 11,8% a incidenÈ›ei alergiilor alimentare, dintre care aproximativ jumătate au fost reprezentate de alergii multi-alimentare. În schimb, la adulÈ›i procentul de persoane care suferă de alergii alimentare diagnosticate este de 5,1%, dintr-un total de 19% auto-raportat, jumătate dintre aceÈ™tia prezentând alergii la multiple alimente. Autorii atenÈ›ionează că prezenÈ›a unor co-morbidități asociate alergiilor alimentare generează o rată mai mare de necesitate a vizitei la spital, persoanele în cauză raportând că au suferit reacÈ›ii severe, iar povara psihosocială È™i greutatea zilnică generată de utilizarea injectoarelor de epinefrină cresc odată cu gravitatea afecÈ›iunii.

Clasificarea alergiilor după alimentele ce afectează cel mai rău participanÈ›ii a generat concluzii potrivit cărora copiii ce suferă de astm sau eczeme înregistrează o sensibilitate mai mare la toate cele nouă alimente analizate, în timp ce adulÈ›ii ce suferă de rinită alergică aparÈ›in clasei a doua, respectiv grupului afectat mai mult de consumul de arahide sau nuci. Pe de altă parte, din punct de vedere rasial, s-a observat un procent mai mare de copii asiatici sau hispanici care este aparÈ›ine grupului 3, mai exact celui afectat preponderent de peÈ™te È™i crustacee.

sursa: News Medical
foto: Pixel-Shot / Shutterstock

Data actualizare: 11-01-2023 | creare: 11-01-2023 | Vizite: 407
Bibliografie
High burden of multi-food allergies among children and adults in the U.S., https://www.news-medical.net/news/20230103/High-burden-of-multi-food-allergies-among-children-and-adults-in-the-US.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Un nou pas spre crearea unui medicament pentru tratarea rapidă È™i completă a alergiilor
  • Introducerea precoce a produselor alergene în alimentaÈ›ia copilului poate reduce riscul de sensibilizare
  • O dietă bogată în fibre ar putea oferi protecÈ›ie împotriva alergiilor alimentare
  • Forumul ROmedic - întrebări È™i răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum