Pregătirea pielii pentru mare (soare și apă sărată)

©

Autor:

Pregătirea pielii pentru mare (soare și apă sărată)

Atunci când plănuiești o vacanță la mare este important să fii conștient de modul în care expunerea la soare, dar și la apa sărată îți poate afecta sănătatea.

Daunele cauzate de expunerea la soare provin din radiațiile ultraviolete (UV). Există două tipuri de radiații UV: UVA și UVB. Ambele forme de radiații UV au consecințele asupra sănătății, influențând apariția cancerului de piele, a îmbătrânirii premature, a cataractei și suprimând sistemul imunitar. (1)

Cele mai multe persoane sunt conștiente de efectele dăunătoare pe care razele solare le pot avea asupra pielii, motiv pentru care aplicarea unei creme de protecție în mod regulat este atât de importantă. Dar mai există un alt vinovat care poate provoca probleme la nivelul pielii – apa sărată.

În timp ce expunerea moderată la apa sărată este chiar indicată și recunoscută ca având beneficii, lucrurile se schimbă atunci petreci prea mult timp în apa sărată.

Iată câteva sfaturi pentru a-ți proteja pielea:

Exfoliază-ți pielea în fiecare zi

A-ți exfolia pielea în mod regulat este un mod excelent de a-ți pregăti pielea pentru orele lungi petrecute în soare. Cu toate acestea, trebuie să te asiguri că folosești un exfoliant blând cu pielea ta și, în acest mod poți reduce semnele de acnee, poți netezi pielea și permiți celulelor pielii să absoarbă mai bine produsele de îngrijire precum cremele hidratante și crema cu protecție solară.

Indiferent dacă ai piele grasă, sensibilă sau normală, este indicat să folosești un exfoliant care este produs din ingrediente naturale precum fulgi de ovăz, sare de mare, zahăr brun, ulei de măsline sau ulei de cocos. (2) Un exfoliant produs din ingrediente naturale și utilizat în mod regulat va îndepărta, în mod eficient celulele moarte de pe suprafața pielii, astfel încât să poți obține un bronz uniform după o zi petrecută la plajă.

Folosește un balsam calmant după epilat

Indiferent dacă intenționezi să porți bikini, un costum de baie întreg sau pantaloni scurți, picioarele corect hidratate sunt o necesitate. Orice metodă de epilat va face foliculele firelor de păr susceptibile la roșeață și iritație. Pentru a rezolva aceasta problema poți folosi un balsam calmat după epilat care este îmbogățit cu ingrediente precum ceai verde, acid hialuronic și aloe vera. Aplicând un balsam după epilat, vei reduce roșeața și iritația și vei preveni posibilele daune provocate de epilatul cu lamă sau cu ceară.

Hidratează-ți pielea în mod corect

În încercarea de a ascunde probleme pielii precum acneea, rozaceea și eczema, multe femei folosesc produse care sunt aspre cu pielea lor. Avertizarea dermatologilor este că aceste tipuri de tratament pot, de fapt, determina producerea excesivă de ulei, care poate duce la formarea de și mai multe coșuri. O metodă excelentă de a întrerupe acest ciclu vicios este să folosești produse de îngrijire care îți hidratează pielea în mod eficient. Caută uleiuri hidratante care conțin vitaminele C și E, precum și produse care au, cel puțin o protecție SPF 30. În acest mod poți preveni apariția altor coșuri, poți oferi pielii o strălucire sănătoasă și te poți proteja împotriva arsurilor de soare.

 

Aplică protecție solară înainte de a ieși din casă și reaplică la fiecare 30 de minute cât ești afară. Protecția solară trebuie să aibă un factor de protecție solară (SPF) de cel puțin 30 și să ofere protecție atât împotriva razelor UVA cât și a razelor UVB.

Fii atentă la medicamente

Anumite ingrediente conținute de medicamentele pe care le folosești pot fi fotosensibile, lucru care poate crește riscul de arsuri solare. Acest lucru se aplică, mai ales în cazul antibioticelor și a produselor pentru tratarea acneii. Inainte de a plănui o vacanță la mare, ia legătura cu medicul de familie și, dacă acesta este și cazul tău, este important să urmezi cu strictețe măsurile de precauție.

Este apa sărată bună pentru pielea ta?

În mod natural, apa sărată conține multe vitamine, aminoacizi și minerale, inclusiv magneziu, potasiu și sulf. Efectele terapeutice ale apei sărate au fost recunoscute din cele mai vechi timpuri. Spre exemplu, apa sărată are efecte benefice asupra tăieturilor și rănilor. (3)

Cu toate acestea, dacă ai tendința să ai piele uscată, înotul în apă sărată poate înrăutăți această condiție. Ph-ul apei în care înoți poate varia de la o locație la alta. Combinația dintre soare și surfing poate produce daune la nivelul pielii, în caz că nu folosești măsuri de precauție.

Acestea includ:

  • Dacă plănuiești să înoți în apă sărată folosește o cremă de protecție rezistentă la apă. Formula acestui tip de cremă este baztă pe emolienți mai puternici decât cremele de protecție care nu sunt rezistente la apă și creează o barieră protectivă la nivelul pielii, care nu permite apei sărate să pătrundă atât de mult în piele. Adu-ți aminte să reaplici de mai multe ori, dacă stai timp îndelungat în apă.
  • După ce ai petrecut timp în mare, fă un duș. Fii sigur că scapi de toate urmele de apă sărată de pe față și de pe corp, iar, mai apoi curăță fața cu un gel de curățare cu acțiune blândă.
  • Data viitoare când plănuiești o vacanță la mare, amintește-ți sfaturile de mai sus, astfel încât să limitezi daunele care pot apărea, în timp, la nivelul pielii. Timpul petrecut la mare va fi mai plăcut atunci când știi că ești protejat și în siguranță.

Data actualizare: 16-08-2019 | creare: 16-08-2019 | Vizite: 2767
Bibliografie
1. Knowledge, attitude, and practices toward sun exposure and use of sun protection among non-medical, female, university students in Saudi Arabia: A cross-sectional study. Url: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6451762/
2. Skin Care with Herbal Exfoliants. Url: https://www.researchgate.net/publication/224892687_Skin_Care_with_Herbal_Exfoliants
3. Application of concentrated deep sea water inhibits the development of atopic dermatitis-like skin lesions in NC/Nga mice. Url: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3517761/
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune: