Prietenilor le place să fie contactați mai mult decât credem

©

Autor:

Prietenilor le place să fie contactați mai mult decât credem
Un nou studiu realizat de către Asociația Americană de Psihologie susține faptul că oamenii nu realizează efectul plăcut al unui apel telefonic, mesaj sau e-mail neașteptat din partea unui prieten. Studiile arată că gestul este cu atât mai apreciat, cu cât este mai surprinzător.
Autorul principal Dr. Peggy Liu, de la Universitatea din Pittsburgh, relatează că „oamenii sunt fundamental ființe sociale și le place să se conecteze cu ceilalți”. Conexiunile strânse cu cei din jur ajută la sănătatea mentală și fizică. Dar cu toate acestea, în ciuda importanței și a bucuriei conexiunii sociale, cercetările sugerează că oamenii subestimează cât de mult vor aprecia alții atunci când sunt contactați.

Acest studiu s-a axat pe experimente implicând peste 5.900 de participanți. Jumătate dintre aceștia au fost rugați să-și amintească ultima dată când au contactat un prieten din cercul lor cu un anumit motiv sau doar să mai povestească lucruri. Cealaltă jumătate a trebuit să își amintească când altcineva i-a contactat pe ei ultima dată.

Participanții au fost rugați să indice pe o scară de la 1-7 (1 = deloc, 7 = în mare măsură), cât de mult au apreciat atunci când au contactat pe cineva sau când altcineva i-a contactat pe ei și dacă s-au simțit recunoscători.

Datele au arătat că oamenii care au fost contactați de un prieten din cercul lor social au fost semnificativ mai bucuroși comparativ cu ceilalți.

Un alt experiment a inclus trimiterea unui mesaj sau a unui cadou unei persoane din cercul lor social cu care nu au mai interacționat de multă vreme. Acest lucru a fost evaluat ca și experimentul anterior, pe o scară de la 1-7. După primirea cadoului, destinatarii au fost rugați să evalueze și ei acest gest.

Rezultatele au arătat că cei care au inițiat primii comunicarea au subestimat semnificativ felul în care destinatarii ar putea să aprecieze simplul act de a intra în contact cu ei. Astfel, cei care au fost contactați s-au bucurat mult mai mult decât cei care au inițiat conversația.

Multe persoane au pierdut legătura cu alți oameni din viața lor, fie cu un prieten din liceu, fie colegi de serviciu, dar acest lucru nu trebuie să fie o piedică pentru a ne conecta cu ceilalți din nou. Oamenii se îngrijorează cu privire la modul în care o persoană cu care nu au ținut legătura ar putea să reacționeze atunci când încearcă să îi contacteze.

Studiile arată că aceste ezitări și gânduri sunt inutile, deoarece alții ar putea să aprecieze aceste gesturi mai mult decât se gândesc.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 19-07-2022 | creare: 19-07-2022 | Vizite: 412
Bibliografie
Prietenilor le place să fie contactați mai mult decât credem, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2022/07/220711095206.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
  intră pe forum