Produsele lactate fermentate și rolul lor imunitar

©

Autor:

Produsele lactate fermentate și rolul lor imunitar
Rolul produselor lactate fermentate în modularea imunității mucoasei intestinale este investigat în cadrul unui studiu recent, publicat în revista Immunology Letters. Potrivit concluziilor studiului, produsele lactate fermentate pot îmbunătăți imunitatea mucoasei intestinale.
Microbiota intestinală, ce descrie totalitatea microorganismelor care trăiesc în intestin, influențează modularea imunității mucoasei și rolul barierei intestinale. Dezechilibrele microbiene, determinate de schimbarea raportului dintre microorganismele dăunătoare și cele benefice în favoarea microorganismelor dăunătoare, asociate cu afectarea homeostaziei imunologice ale mucoasei, determină o serie de boli inflamatorii intestinale (IBD).

Bacteriile probiotice, precum bacteriile din genul Lactobacillus sau Bifidobacterium, pot păstra homeostazia internă pentru a promova sănătatea. Deși probioticele reprezintă sursa principală de bacterii vii ce compun microbiomul intestinal uman, în prezent se cunosc puține despre efectele produselor lactate fermentate, bogate în probiotice, asupra microbiotei intestinale umane.

Studiul actual, condus de cercetătorii de la Universitatea din Nantes, a investigat efectele principalelor tulpini de bacterii benefice regăsite în lactatele fermentate asupra microbiomului intestinal. Potrivit concluziilor, numai anumite tulpini din speciile de bacterii lactice și propionibacterii promovează în mod activ homeostazia intestinală.

sursa: News Medical
foto: Peddalanka Ramesh Babu / Shutterstock

Data actualizare: 07-11-2022 | creare: 07-11-2022 | Vizite: 585
Bibliografie
Fermented dairy products can improve gut mucosal immunity, link: https://www.news-medical.net/news/20221103/Fermented-dairy-products-can-improve-gut-mucosal-immunity.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Laptele crud versus laptele pasteurizat: un risc de 840 de ori mai mare de îmbolnăvire
  • Pentru a scădea riscul de fractură de șold alegeți iaurtul, nu laptele dulce
  • Efectele consumului regulat de iaurt și beneficiile la persoanele cu hipertensiune
  •