Recomandări recente cu privire la screeningul cancerului pulmonar extind accesul la control, dar pot să abordeze inechitățile?

©

Autor:

Recomandări recente cu privire la screeningul cancerului pulmonar extind accesul la control, dar pot să abordeze inechitățile?

Numind declarația de recomandare recent lansată de Grupul Operativ pentru Servicii Preventive din SUA (USPSTF), pentru a extinde eligibilitatea pentru screeningul anual al cancerului pulmonar cu tomografie computerizată cu doze mici, un cercetător afirmă că viitoarele modificări ar trebui să abordeze problemele de echitate și implementare.
Într-un editorial publicat în jurnalul medical JAMA, Louise Henderson, profesor de radiologie la Școala de Medicină UNC, împreună cu Patricia Rivera, profesor de medicină la Școala de Medicină UNC și Ethan Basch, distins profesor în oncologie medicală la Școala de Medicină UNC, și-au prezentat preocupările și au oferit abordări potențiale pentru a face recomandările de screening mai cuprinzătoare. „Recomandările revizuite ale USPSTF sunt solide și se bazează pe dovezi bine concepute și studii de modelare, dar singure nu sunt suficiente, întrucât am văzut adoptarea limitată a recomandărilor anterioare”, a spus Basch. „Implementarea va necesita eforturi mai largi din partea plătitorilor, a sistemelor de sănătate și a societăților profesionale și, în viitor, ar putea fi preferabilă o abordare mai adaptată, individuală, de predicție a riscurilor. ”

Grupul operativ de lucru a făcut două modificări semnificative la recomandarea de screening pe care a emis-o în 2013. Screening-ul anual va începe la vârsta de 50 de ani, în loc de 55 de ani, iar intensitatea fumatului a fost redusă de la 30 la 20 de ani. Aceste criterii mai cuprinzătoare ar putea să dubleze numărul adulților eligibili pentru screeningul cancerului pulmonar, de la 6,4 milioane la 14,5 milioane, conform unor estimări. Aceasta reprezintă o creștere de 81%.

Henderson, Rivera și Basch sunt încurajați că screeningul cancerului pulmonar va fi disponibil pentru mai mulți oameni și subliniază că extinderea accesului singur nu va reduce inechitățile rasiale, mai ales măsurate prin calculul deceselor provocate de cancerul pulmonar. Pot fi contracarate aceste deficiențe, au spus ei, adăugând modele de predicție a riscurilor care identifică indivizii cu beneficii ridicate care nu îndeplinesc criteriile Grupului Operativ de Servicii Preventive al SUA. Acest lucru ar putea reduce sau elimina unele, deși nu toate, diferențele rasiale. De asemenea, cercetările viitoare ar trebui să exploreze riscuri, cum ar fi antecedentele familiale de cancer pulmonar și susceptibilitatea genetică.

sursa: Science Daily


Data actualizare: 15-03-2021 | creare: 15-03-2021 | Vizite: 474
Bibliografie
New lung cancer screening recommendation, starting at age 50, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/03/210310084811.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • O nouă combinație de medicamente pentru cancerul pulmonar
  • Creșterea tumorilor pulmonare încetinită la jumătate cu o nouă abordare
  • Riscul de cancer pulmonar scade semnificativ după 5 ani de la întreruperea fumatului
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum