Recompensele financiare pot motiva oamenii să slăbească

©

Autor:

Recompensele financiare pot motiva oamenii să slăbească
Atingerea obiectivelor de scădere în greutate ar putea fi facilitată cu ajutorul unor recompense financiare, sugerează un raport actualizat al agenției naționale de știință a Australiei, CSIRO. Responsabilitatea personală, împreună cu recompensele de ordin financiar, au fost identificați drept principalii factori motivatori care ajută oamenii să slăbească.
Studiul, care a inclus peste 48.000 de participanți, un eșantion semnificativ clinic, a arătat că recompensele financiare duc la o pierdere mai mare în greutate. Concret, persoanele care au solicitat susținere financiară pentru a slabi au obținut o scădere în greutate cu 28% mai mare decât acei membri care nu au solicitat un stimulent financiar. În medie, persoanele care au solicitat recompense financiare au pierdut 6,2 kilograme, echivalentul a 6,7% din greutatea corporală inițială, în timp ce persoanele care nu au solicitat recompense financiare au pierdut 4,8 kilograme.

Analiza a mai constatat că două treimi dintre membrii care au solicitat recompensa rambursată au pierdut o cantitate semnificativă clinic de kilograme (mai mult de 5% din greutatea inițială). Comparativ, în rândul celor care nu au solicitat stimulente financiare, proporția celor care au pierdut mai mult de 5% din greutatea inițială a fost de doar 50%. O reducere cu peste 5% a greutății le-a asigurat participanților la studiu un risc diminuat de boli cardiovasculare și diabet de tip 2.

„Cercetarea a arătat dovezi despre modul în care asumarea răspunderii personale prin implicarea în comportamente de auto-monitorizare a promovat pierderea sănătoasă în greutate. Rezultatele studiului susțin alte cercetări anterioare care au arătat că auto-răspunderea și stimulentele financiare pot avea un impact important în ceea ce privește șansele unor oameni de a pierde în greutate”, declară autorul raportului, cercetătorul Gilly Hendrie.

Dieta CSIRO oferă o recompensă financiară egală cu costul programului (199 dolari) pentru persoanele care finalizează un program de dietă personalizat de 12 săptămâni și care efectuează o serie de schimbări comportamentale care susțin pierderea în greutate pe termen lung.

sursa: News Medical
foto: Digital Wellness

Data actualizare: 16-03-2022 | creare: 16-03-2022 | Vizite: 445
Bibliografie
Financial rewards can be a key motivator for achieving weight loss, link: https://www.news-medical.net/news/20220316/Financial-rewards-can-be-a-key-motivator-for-achieving-weight-loss.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Persoanele apropiate ar putea să ne compromită eforturile de slăbire
  • Un nou studiu demontează mitul monitorizării perfecte a dietei pentru a slăbi
  •