Reducerea aportului de proteine poate reduce riscul de diabet sau hipertensiune arterială
Autor: Domșa Dariana

În cadrul studiului au fost incluși 21 de participanți cu sindrom metabolic, care au fost monitorizați pentru un interval de 27 de zile. Pe întreaga perioadă de urmărire, participanții au fost internați într-un spital universitar din orașul Ribeirão Preto. Cercetătorii au măsurat aportul de calorii al participanților în funcție de metabolismul de bază al acestora (cheltuiala energetică în repaus).
Participanții au fost grupați în mod aleatoriu să primească fie o dietă occidentală standard (compusă din 50% carbohidrați, 20% proteine și 30% grăsimi), însă cu 25% mai puține calorii, fie o dietă adaptată, în care aportul de proteine a fost redus la 10%, iar aportul de calorii a fost adaptat în funcție de metabolismul fiecărui participant. Rezultatele au arătat că participanții din ambele grupuri au pierdut din grăsimea corporală și că simptomele sindromului metabolic s-au îmbunătățit.
„Ambele grupuri de participanți au avut rezultate similare în ceea ce privește scăderea glicemiei, controlului tensiunii arteriale și nivelurile colesterolului LDL și al trigliceridelor. Cercetarea arată, de asemenea, că ambele diete pot îmbunătății sensibilitatea la insulină. În concluzie, dietele restrictive pot aduce importante beneficii pentru sănătate, reducând greutatea corporală și riscul de boli cardiometabolice, fără a reduce din masa musculară”, a declarat unul dintre autorii studiului, Maria Cristina Foss de Freitas, profesor la Facultatea de Medicină din Ribeirão Preto.
sursa: News Medical
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Proteine naturale - riscuri
- Proteina reactiva c pozitiva
- Interpretare analiza: limfocite, glicemie, colesterol, trigliceride, proteine
- Proteine pentru masa musculara
- Culturism si Proteine
- Proteine pt densitatea masei musculare.
- Surplus de proteina la un nou-nascut
- Interpretare analize medicale