Reducerea aportului de proteine ​​poate reduce riscul de diabet sau hipertensiune arterială

©

Autor:

Reducerea aportului de proteine ​​poate reduce riscul de diabet sau hipertensiune arterială
Un studiu realizat de echipe de cercetători din Brazilia și Danemarca, care a comparat efectele dietelor cu restricție calorică și restricție de proteine asupra sănătății umane, arată că reducerea aportului de proteine poate avea importante beneficii pentru sănătatea cardiometabolică. Descoperirile indică faptul că reducerea consumului de proteine ajută la controlul sindromului metabolic și implicit la reducerea riscului de obezitate, diabet și hipertensiune arterială.
În cadrul studiului au fost incluși 21 de participanți cu sindrom metabolic, care au fost monitorizați pentru un interval de 27 de zile. Pe întreaga perioadă de urmărire, participanții au fost internați într-un spital universitar din orașul Ribeirão Preto. Cercetătorii au măsurat aportul de calorii al participanților în funcție de metabolismul de bază al acestora (cheltuiala energetică în repaus).

Participanții au fost grupați în mod aleatoriu să primească fie o dietă occidentală standard (compusă din 50% carbohidrați, 20% proteine ​​și 30% grăsimi), însă cu 25% mai puține calorii, fie o dietă adaptată, în care aportul de proteine a fost redus la 10%, iar aportul de calorii a fost adaptat în funcție de metabolismul fiecărui participant. Rezultatele au arătat că participanții din ambele grupuri au pierdut din grăsimea corporală și că simptomele sindromului metabolic s-au îmbunătățit.

„Ambele grupuri de participanți au avut rezultate similare în ceea ce privește scăderea glicemiei, controlului tensiunii arteriale și nivelurile colesterolului LDL și al trigliceridelor. Cercetarea arată, de asemenea, că ambele diete pot îmbunătății sensibilitatea la insulină. În concluzie, dietele restrictive pot aduce importante beneficii pentru sănătate, reducând greutatea corporală și riscul de boli cardiometabolice, fără a reduce din masa musculară”, a declarat unul dintre autorii studiului, Maria Cristina Foss de Freitas, profesor la Facultatea de Medicină din Ribeirão Preto.

sursa: News Medical

Data actualizare: 05-10-2022 | creare: 05-10-2022 | Vizite: 83
Bibliografie
Cutting protein intake can help control obesity, diabetes and hypertension, https://www.news-medical.net/news/20220920/Cutting-protein-intake-can-help-control-obesity-diabetes-and-hypertension.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Câteva idei de mic dejun bogat în proteine
  • O nouă sursă durabilă de hrană: insectele
  • Creșterea aportului de proteine ​​nu determină creșterea masei musculare
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum
     
     
     
    Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
    Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.