Remodelarea microbiomului intestinal îmbunătățeşte sănătatea cardiovasculară
Autor: Teodorescu Mihai

Cercetătorii au creat un set de molecule, numite peptide, care pot încetini creșterea speciilor mai puțin dorite de bacterii intestinale. În studiile efectuate pe şoareci, peptidele au inversat în mod benefic echilibrul speciilor din microbiomul intestinal. Această schimbare a redus nivelul de colesterol și a încetinit dramatic acumularea de depozite grase în arterele şoarecilor - simptome care sunt caracteristicile aterosclerozei.
„Ne-a fost surprinzător faptul că pur și simplu remodelarea microbiomului intestinal poate avea un efect atât de extins”, spune autorul principal al studiului Reza Ghadiri, doctor, profesor la Departamentul de Chimie la Institutul de Cercetare Scripps. Reza Ghadiri, împreună cu echipa sa, au lucrat la o metodă care implică furnizarea de molecule mici pentru a ucide sau încetini creșterea bacteriilor intestinale rele, fără a afecta bacteriile intestinale bune.
„Abordarea noastră, folosind molecule mici numite peptide ciclice, este inspirată din natură”, spune co-seniorul autor Luke Leman, doctor, profesor asistent la Departamentul de Chimie la Scripps Research. Celulele noastre folosesc în mod natural o colecție diversă de molecule, inclusiv peptide antimicrobiene, pentru a regla populațiile noastre de microbi intestinali.
În studiu, peptidele au fost livrate șoarecilor în apă de băut și nu au fost asociate cu efecte secundare adverse. Rezultatele pozitive ale studiilor i-au determinat pe cercetători să testeze peptidele inclusiv la șoareci cu diabet, o altă afecțiune comună care a fost legată de un microbiom nesănătos.
sursa: Science Daily
foto: Scripps Research
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Material folosit pentru a crește durabilitatea plasticului, asociat cu un risc crescut de boli cardiovasculare
- Renunțarea la fumat ar putea ajuta pacienții cu boli de inimă să câștige cinci ani de viață
- Perioada ideală pentru realizarea de exerciții fizice: între orele 08:00 și 11:00
- Statinele au un risc scăzut de efecte secundare
- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni