Spirulina și HIIT - combinația ce poate reduce complicațiile obezității la bărbați

©

Autor:

Spirulina și HIIT - combinația ce poate reduce complicațiile obezității la bărbați
Într-un studiu recent publicat în revista Nutrients, cercetătorii au examinat efectele combinării antrenamentului cu intervale de intensitate ridicată (HIIT) cu suplimentarea cu spirulină în reducerea riscului de boli cardiometabolice și controlul eliberării de adipokine legate de obezitate.
Studiul a implicat 44 de bărbați obezi, împărțiți în patru grupuri: un grup care a practicat doar HIIT, un grup care a luat doar suplimente de spirulină, un grup care a combinat HIIT cu spirulină, și un grup de control. Intervenția a durat 12 săptămâni, în timpul căreia participanții au primit șase grame de spirulină zilnic și/sau au efectuat exerciții HIIT.

Rezultatele au arătat că combinația de HIIT și spirulină a fost mai eficientă în reducerea nivelurilor de colesterol total (TC), trigliceride (TGL), și colesterol LDL, în timp ce a crescut nivelul de HDL. De asemenea, toate intervențiile au redus nivelurile de adipokine, inclusiv markerii inflamatori precum TNF-α, hs-CRP, IL-6, IL-8, Sema3C și MCP-1.

Studiul a concluzionat că spirulina, pe lângă efectele sale glicemice, are un impact hipocolesterolemic datorită acidului linolenic și ficocianinei, care scade absorbția colesterolului în intestin. Combinarea HIIT și a spirulinei a oferit beneficii clinice suplimentare, reducând semnificativ riscul cardiometabolic și îmbunătățind sănătatea participanților.

Cercetătorii sugerează că studii suplimentare ar putea extinde aceste constatări, incluzând femeile și examinând alți markeri precum rata cardiacă, tensiunea arterială, procentul de grăsime și echivalenții metabolici. Aceste rezultate ar putea îmbunătăți generalizabilitatea descoperirilor studiului.

sursa: News Medical
foto: pilipphoto/Shutterstock.com

Data actualizare: 29-11-2023 | creare: 29-11-2023 | Vizite: 499
Bibliografie
New study shows Spirulina and high-intensity training combo reduces obesity complications in men, link: https://www.news-medical.net/news/20231127/New-study-shows-Spirulina-and-high-intensity-training-combo-reduces-obesity-complications-in-men.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce sunt eficiente antrenamentele intense (HIIT)
  • Antrenamentul intermitent de înaltă intensitate îmbunătățește memoria spațială și neurogeneza în hipocamp
  • Spermatozoizii bărbaților obezi îmbătrânesc mai repede
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum