Mi-am autoprovocat schizofrenie de la supradoza de Spirulina?

07-06-2022
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
Eu bănuiesc că am făcut schizo de la Spirulina că lu 9 pe zi in loc de 3, doream sa mă detoxific și să mă vindec de toc și știu că Spirulina are triptofan adică un precursor al serotoninei, mi-a crescut serotonina prea mult și am făcut episod psihotic.Că nimic nu anunță vreun episod la mine.Docyirul zice că nu crede că e de la Spirulina dar doamna Clara de pe forum spune că a mai auzit cazuri cărora li s-au făcut rău de la Spirulina.
Deci daca e așa, mi-am făcut rău cuana mea.Mi-am autoprovicat schizofrenia.Trist.E așa oare?Știu că Spirulina are mult triptofan care se transforma in serotonina și eu luam supradoza, 7-8 chiar și 9.
Există o legătură oare între Spirulina și episodul psihotic?
Deci daca e adevărat practic m-am semi-sinucis singur.
Care e adevărul oare?
14 comentarii
2
07-06-2022, ora 19:29
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Tu crezi tot ce citesti in acele carti. Cum ai ajuns sa iei 9 pastile de Spirulina pe zi? Asta ti-a declansat episodul psihotic. Acum ai trecut la sucul de telina. Tu chiar nu iti dai seama ca cei care scriu ca un aliment minune vindeca zeci de boli sunt sarlatani? Nu exista alimente sau medicamente minune care sa vindece zeci de boli.
1
07-06-2022, ora 19:54
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
Sunt și cărți bune scrise de psihiatri renumiți.Astea naturiste sunt mai problematice din ceea ce am văzut.Am greșit Acum cd pot face?
Întreb de curiozitate că oricum o sa iau tratament in continuare Mai e necesar sa iau tratament daca nu o sa mai apară cauza care sa duca la psihoza niciodată adică nu mai iau și de atunci nu mai pun gura pe Spirulina?
Că mă gândesc că nu e schizofrenie originala ci provocata dar ce s-ar întâmpla dacă nu aș mai lua tratament ?Ar reveni simptomele chiar daca nu mai iau Spirulina?Mulțumesc
PS:Nu scris in nicio carte că trebuie sa iau 9 Spirulina, am luat de capul meu crezând că o să mă vindec, pe atunci nu îmi luam cărți de sănătate.
Oare eu am schizofrenie pe bune sau doar mi-am provocat-o singur și doctorii și eu crezând că am făcut așa deodată boala asta pe bune?
Care e adevărul?:(
Oare cum voi putea accepta boala asta vreodată?
1
07-06-2022, ora 20:27
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
Daca e de la Spirulina, mi-am făcut-o cu mana mea și sunt vinovat de toată suferința pe care o îndur.
2
07-06-2022, ora 20:31
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
Da, e posibil sa revina simptomele si daca nu mai iei spirulina. Si eu am incetat sa beau ceaiuri puternice dar am ramas cu boala.
1
07-06-2022, ora 21:47
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Vernus, tu nu ai incercat niciodata sa scazi medicatia? La indicatia medicului, bineinteles.
2
07-06-2022, ora 22:43
NNN7
Nu este medic/terapeut
NNN7
Scuzați ma.N are legătură cu subiectul.Dar vernus ești atât de simpatic.Schizofrenie originala:))
1
07-06-2022, ora 23:03
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
Am scăzut medicația când aveam doar toc in 2013 și 2016 și în 2013 era să clachez cu TOC-ul care s-au accentuat foarte mult iar când dr scăzut medicația in 2016 am intrat în episod psihotic, era aceeași perioadă în care luam Spirulina și aveam medicația scăzută, primul episod a durat 2-3 zile apoi a dispărut iar al doilea de peste o lună a durat 3 luni și mi s-a pus și diagn.de schizo.De asta nu știu exact daca de la Spirulina sau de la scăderea medicației am făcut episodul care m-a dus la schizo, țin minte că atunci dr.imi scăzuse la minim toate pastilele ca sa functionez mai bine la liceu că eram a 11-a și doream sa dau și bacul(am terminat liceul cu 4 ani mai târziu deoarece am amânat 4 ani medical tocmai din cauza că atunci când începea școală mi se făcea rău cu toc intens și depresie.Trebuia liceul să îl termin in 2013 și l-am terminat in 2017 fara sa mai dau bacul că a venit schizo peste mine.Si am fost la liceu seral unde am platit o grămadă de bani că nu se găsea filologie decât la liceu privat la seral, eu fiind slab la matematica.Am fost un copil bun la învățătură la toate si schizofrenia mi-a distrus viața și m-a făcut să îmi pierd speranța de a mai da bacul și face o facultate din cauza problemelor de concentrare și atenție
Aveam o minte foarte deșteaptă când eram în școală și liceu, dar din 2016 odată cu problemele cognitive îmi simt mintea foarte afectata la cognitie, atenție, focus, viteza de reacție și am momente când vreau sa fac un lucru mă duc în camera sa iau ce îmi trebuie dar când ajung acolo uit ce am vrut sa fac și nu îmi mai amintesc, e un blocaj care durează 10 secunde și apoi îmi amintesc.
E cam tristă și grea viața mea dar nu îmi pierd niciodată speranța că cândva va fi mai bine.Speranta moare ultima cum se zice.
1
08-06-2022, ora 10:37
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Dupa ce a debutat schizofrenia, nu ai scazut niciodata tratamentul? Nu ai de unde sa stii daca ai remisie decat daca incerci sa scazi tratamentul, la indicatia doctorului, bineinteles.
Cand esti in episod primesti niste doze de atac care sunt f mari, apoi ramai pe doza de intretinere. Nu pot sa cred ca tu esti pe doza de atac din 2016.
1
08-06-2022, ora 13:00
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
Doctorul mi-a zis că am doza mare de injecție și ptr că am greutatea mare(129 kg).
Cică contează și cate kg ai.

Așa e?
1
08-06-2022, ora 15:31
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
Plus că dacă-i zic mereu că mi-e rau de la toc și anxietate mare...normal că omul nu scade, dar nu mint când îi zic, am anxietate mare +toc.
Culmea că schizo nu prea mă deranjează decât la problemele cognitive adică simptome negative.Doctorul a scris pe referat anxietate psihotică printre altele și așa mi-e frica extrem de moarte.
1
08-06-2022, ora 17:39
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Daca ti-e rau tot timpul nu poti sa scazi.
2
08-06-2022, ora 17:47
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
@Vernus pe alt topic Extreme a dat un link interesant bit.ly/3NzNe7U

Zice acolo "unapproved chelation can be dangerous and even fatal. People should not attempt heavy metal detoxes without the supervision of a healthcare professional" dar in acelasi timp zice si ca "Certain foods, such as spirulina and cilantro, may help transport excess heavy metals out of the body."

Asta teoretic. Practic s-ar putea sa fie chelare de metale grele intr-o doza prea mica sa scoata tot. Si asta inseamna ca se pot reintoarce in organism si sa faca deranj, in cazul tau psihoza. Pt mine chestia asta chair are sens. pt ca si mie mi-a facut rau spirulina la tiroida. N-am luat-o asa mult inca sa fac iar psihoza de la ea.

Cum ziceam ieri tot ce inseamna detoxifiante, stimulatoare hormonale sau energizante pot da efecte ca psihoza. Ok, nu pe toata lumea ca nu toti sunt sensibili.
2
08-06-2022, ora 18:42
360
Nu este medic/terapeut
360
@vermus sa le luam pe rand putin...ajuta-ma sa inteleg ordinea evenimentelor

In 2013 : aveai toc si luai medicatie toc. nu mai luai alte medicamente si nu aveai diagnostic de schizofrenie. apoi la scoaterea/reducerea tratamentului de toc, era sa clachezi
In 2016: tot asa ca in 2013, aveai toc, nu erai diagnosticat cu schizofrenie, ai redus medicammentele de toc si de data asta, poc, ai facut psihoza. ca urmare, doc ti-a dat diagnostic de schizofrenie. Psihoza crezi tu, poate fi datorata consumului de spirulina. ok... dar mai bine spune-mi cam cat de mult ai redus din medicatie 50%, mai mult ? mai putin ?

am inteles totul bine pana aici ?
2
08-06-2022, ora 19:17
360
Nu este medic/terapeut
360
ce tind sa cred ca s-a intamplat cu spirulina, e ca ti-a redus nivelul de absorbtie a vitaminei b12. iar deficienta acestei vitamine duce la psihoza.
de ce cred asta ? pt ca spirulina contine o forma de vitamina b12, dar care e inactiva. de aici intrebarea daca da, a inactivat vitamina b12, cum a facut-o ? ca sa gasesc raspunsul ma gandesc ca asa cum exista in vspirulina vitamina b12, poate exista in spirulina si o substanta care o inactiveaza. vitamina b12 inactiva, nu exista. deci, poate acea substanta care inactiveaza b12 din spirulina, poate inactiva si b12 pe care il luam noi din alimente, aparand astfel o deficienta in b12 si apoi psihoza.

ce doza de spirulina ai luat? in grame...
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: