Studenții care realizează acte de bunătate își pot consolida sănătatea și bunăstarea

©

Autor:

Studenții care realizează acte de bunătate își pot consolida sănătatea și bunăstarea
Un mic act de bunătate poate îmbunătăți semnificativ bunăstarea și implicit sănătatea unei persoane.
Un nou studiu, condus de cercetători de la Universitatea din Columbia Britanică, explorează modul în care includerea unei sarcini a bunătății într-un curs de licență a avut impact asupra percepțiilor studenților despre ei înșiși, colegii lor și campusul universitar.

Deși au existat mai multe studii care au evaluat efectele bunătății asupra sănătății și bunăstării, modul în care studenții înțeleg și adoptă bunătatea a fost în puține rânduri evaluat. „Știm că bunătatea oferă o serie de beneficii pentru sănătate, cum ar fi reducerea stresului, creșterea gradului de fericire și acceptarea colegilor”, spune autorul studiului, John-Tyler Binfet.

Pentru studiul actual, studenții înscriși voluntar au furnizat rapoarte pentru a determina măsura în care se consideră amabili în interacțiunile online și față în față și cât de conectați s-au simțit cu colegii lor din campus. Studenții au fost rugați apoi să planifice și să finalizeze cinci acte de bunătate timp de o săptămână. Participanții la studiu au finalizat 353 de acte de amabilitate. Studenții care au realizat cel puțin trei dintre cele cinci acte planificate de bunătate au raportat scoruri semnificativ mai mari de bunătate.

„Această cercetare îi poate ajuta pe studenți să-și dea seama că există dovezi care arată că amabilitatea are un impact asupra sănătății și bunăstării. Amabilitatea are, de asemenea, un impact important asupra predării în învățământul superior”, declară co-autorul Sally Willis-Stewart.

Cercetarea demonstrează că prin includerea inițiativelor de bunăstare în cursuri, este mai ușor pentru mai mulți studenți să se angajeze în astfel de activități. Studiul a demonstrat, de asemenea, că o intervenție de bunătate bazată pe curriculum ar fi bine primită de către studenți. „Am constatat că studenților le-a plăcut sarcina”, spune dr. Stewart. În timp ce pe unii i-a ajutat să-și dea seama că bunătatea este o abilitate pe care o pot dezvolta și că există multe modalități de a fi amabili, pe alții sarcina i-a ajutat să-și dea seama că fac deja lucruri amabile și le-a întărit dorința și intenția de a face acte mai amabile.

sursa: Science Daily
foto: UBC Okanagan News

Data actualizare: 22-09-2021 | creare: 22-09-2021 | Vizite: 351
Bibliografie
How university students understand and demonstrate kindness, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/09/210920100912.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: