Realizarea actelor de bunătate ajută în anxietate și depresie

©

Autor:

Realizarea actelor de bunătate ajută în anxietate și depresie
Oamenii care suferă de simptome ale depresiei sau anxietății ar putea să se vindece prin faptul de a face fapte bune pentru alții, arată un studiu din cadrul Universității Ohio State.

Studiul a implicat 122 de persoane care aveau simptome moderate până la severe de depresie, anxietate și stres. Participanții au fost împărțiți în trei grupuri, iar grupul care a fost instruit să facă acte de bunătate a arătat o îmbunătățire mai mare a satisfacției cu viața și o reducere a simptomelor de depresie și anxietate decât celelalte două grupuri care au fost instruite să planifice activități sociale sau să facă o reevaluare cognitivă.

Tehnica actelor de bunătate a fost singura intervenție testată care a ajutat oamenii să se simtă mai conectați cu alții. Conectarea socială este unul dintre cele mai puternice ingrediente ale vieții asociate cu bunăstarea. Realizarea actelor de bunătate pare a fi una dintre cele mai bune modalități de a promova aceste conexiuni.

Conform acestui studiu, realizarea actelor de bunătate funcționează atât de bine deoarece ajută oamenii să-și ia mintea de la propriile simptome de depresie și anxietate și să se simtă mai bine cu sine.

În concluzie, acest studiu sugerează că realizarea actelor de bunătate poate fi o intervenție eficientă în tratamentul depresiei și anxietății, și poate ajuta persoanele să se simtă mai conectate cu ceilalți, care este un aspect important al bunăstării. Deși alte intervenții precum planificarea activităților sociale sau reevaluarea cognitivă au avut și ele un anumit efect benefic, performanța actelor de bunătate s-a dovedit a fi mai eficientă în îmbunătățirea conexiunii sociale și a satisfacției cu viața.

Acest studiu a avut un număr mic de participanți și sunt necesare cercetări suplimentare pentru a valida aceste rezultate în alte contexte și pe un eșantion mai mare de pacienți.

Data actualizare: 11-01-2023 | creare: 11-01-2023 | Vizite: 298
Bibliografie
Ohio State University
Cregg, D.R., et al. (2022) Healing through helping: an experimental investigation of kindness, social activities, and reappraisal as well-being interventions. The Journal of Positive Psychology.
https://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/17439760.2022.2154695
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Depresia la vârstnici
  • Anxietatea
  • Combinația între depresie și tulburări cognitive minore la vârstnici accelerează îmbătrânirea creierului
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum