Studiu global: de ce aproape jumătate din copiii din întreaga lume nu consumă fructe sau legume

©

Autor:

Studiu global: de ce aproape jumătate din copiii din întreaga lume nu consumă fructe sau legume
Într-un studiu recent publicat în PLOS Global Public Health Journal, cercetătorii au analizat anchete demografice și de sănătate la scară globală din 2006 până în 2020 pentru a înțelege tendințele consumului zero de legume sau fructe (ZVF) la copiii mici. ZVF se referă la proporția copiilor între 6 și 23 de luni care nu au consumat legume sau fructe în cele 24 de ore premergătoare sondajului.
Fondul Națiunilor Unite pentru Copii (OMS-UNICEF) a introdus noțiunea ZVF ca măsură de evaluare a hrănirii sugarilor și copiilor mici în 2021; ajută la monitorizarea progresului practicilor alimentare optime la copii și are legătură cu reducerea riscului de apariție a bolilor netransmisibile.

Studiul a constatat că aproape 46% dintre copiii din întreaga lume nu consumau fructe și legume în mod regulat. Cele mai afectate regiuni au fost Africa de Vest și Centrală, în timp ce America Latină și Caraibe au prezentat cele mai bune practici alimentare, doar 34,5% dintre copii consumând ZVF.

Vârsta, nivelul de educație al mamei, expunerea la media, statutul de angajare, averea și locul de reședință au fost identificați ca predictori semnificativi ai consumului de ZVF. Mamele cu studii superioare și condiții socio-economice mai bune au fost asociate cu ZVF mai scăzut la copiii lor. Condițiile climatice au avut un impact mic în comparație cu acești factori.

Studiul sugerează că politicile de management axate pe educație, programe de informare și îmbunătățire economică pot reduce sau inversa consumul de ZVF și efectele sale pe termen lung asupra sănătății individuale. Cu toate acestea, limitările studiului includ erori potențiale în sondaj și lipsa de captare a variațiilor în interiorul unei națiuni.

sursa: News Medical
foto: Hananeko_Studio/Shutterstock.com

Data actualizare: 04-07-2023 | creare: 04-07-2023 | Vizite: 242
Bibliografie
Global study: children's lack of vegetable and fruit consumption linked to wealth and maternal factors, link: https://www.news-medical.net/news/20230703/Global-study-childrens-lack-of-vegetable-and-fruit-consumption-linked-to-wealth-and-maternal-factors.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • 10 minute în plus petrecute la masă pot face o diferență în ceea ce privește consumul de fructe și legume la copii
  • Rețelele de socializare îi pot ajuta pe tineri să consume mai multe fructe și legume
  • Asocieri între consumul de fructe și legume și riscul de sarcopenie (revizuire sistematică și meta-analiză)
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum