Terapia facilitată de ecvide: o alternativă potențială la tratamentele tradiționale pentru durerile lombare cronice

©

Autor:

Terapia facilitată de ecvide: o alternativă potențială la tratamentele tradiționale pentru durerile lombare cronice
Terapia facilitată de ecvide (n.r. formă de terapie cu cai sau zebre, care ajută la dezvoltarea abilităților de comunicare și la creșterea încredere în sine) poate oferi importante beneficii pacienților cu dureri lombare cronice. Un studiu recent publicat în jurnalul Frontiers in Veterinary Science indică faptul că terapia facilitată de ecvide oferă o reducere semnificativă a cantității percepute de durere a pacienților cu dureri lombare cronice.
Condus de către cercetătorii de la Universitatea din Finlanda de Est, studiul și-a propus să determine impactul terapiei facilitată de ecvide asupra performanței fizice percepute, cât și asupra nivelului de durere și de acceptare a durerii în rândul pacienților. De asemenea, cercetătorii au evaluat impactul asupra calității vieții și a indicilor de sănătate mintală. Studiul a implicat 22 de bărbați și femei care sufereau de dureri cronice lombare și care au fost monitorizați pentru 12 săptămâni, perioadă în care au beneficiat de terapia cu cai.

Rezultatele studiului au arătat o îmbunătățire semnificativă a calității somnului participanților, cât și o reducere a durerii raportate de către aceștia. De asemenea, terapia a crescut timpul petrecut de către participanți în picioare, o activitate care în general poate amplifica durerile lombare. Descoperirile, considerate extrem de promițătoare, sugerează faptul că terapia facilitată de ecvide poate fi o opțiune de tratament eficientă pentru pacienții cu dureri lombare cronice.

În Finlanda, terapia facilitată de ecvide este subvenționată de către stat, fiind utilizată pentru tratarea afecțiunilor de sănătate mentală, precum depresia sau anxietatea. Studiul actual poate determina includerea tulburărilor musculo-scheletale pe lista condițiilor de sănătate care pot fi ameliorate cu ajutorul acestei terapii.

sursa: News Medical
foto: University of Eastern Finland (UEF Viestintä)

Data actualizare: 17-03-2023 | creare: 17-03-2023 | Vizite: 335
Bibliografie
People with chronic low back pain may benefit from equine-facilitated therapy, link: https://www.news-medical.net/news/20230315/People-with-chronic-low-back-pain-may-benefit-from-equine-facilitated-therapy.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Te doare spatele? Nu este din cauza vremii!
  • Tratamentul chiropractic pentru durerile lombare asociat cu ameliorări neînsemnate
  • Tratament mai puțin invaziv - eficient pentru durerile lombare
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum