Terapiile individualizate pentru durerile de spate: rată de succes cu până la 38% mai mai mare decât terapiile standard

©

Autor:

Terapiile individualizate pentru durerile de spate: rată de succes cu până la 38% mai mai mare decât terapiile standard

Adaptarea terapiilor standard de tratament pentru durerile cronice de spate la cerințele individuale ale pacientului sporește șansele de reușită a acelor terapii în mod semnificativ, potrivit unei meta-analize a cercetătorilor de la Universitatea Goethe din Frankfurt. Utilizarea în combinație a terapiei personalizate cu o procedură psihoterapeutică cognitiv-comportamentală poate atenua și mai eficient durerea.
Meta-analiza a inclus 58 de studii randomizate la care au participat peste 10.000 de pacienți cu dureri lombare cronice. Cercetătorii au examinat dacă și în ce măsură tratamentele standard și cele individualizate diferă în ceea ce privește eficacitatea lor. Tratamentele individualizate au presupus un anumit tip de coaching personal, un specialist având sarcina de a adapta în mod specific tratamentul la cerințele pacientului, în funcție de particularitățile acestuia.

Studiul a concluzionat că tratamentul individualizat a fost semnificativ mai eficient în reducerea durerilor cronice comparativ cu terapiile standard, cu o rată de succes în ameliorarea durerilor cu 38% mai mare.

Cercetătorii au analizat, de asemenea, potențialul sesiunilor individualizate de antrenament fizic, combinate cu terapia cognitiv-comportamentală, un tip de terapie care își propune să modifice modul în care pacienții gestionează durerea, de a crește și mai mult rata de succes în ameliorarea durerilor cronice de spate. Analiza datelor a relevat faptul că terapia individualizată, combinată cu terapia cognitiv-comportamentală, a crescut rata de succes în ceea ce privește ameliorarea durerii cu 84%.

 

sursa: Science Daily
foto: Markus Bernards for Goethe University Frankfurt


Data actualizare: 20-10-2022 | creare: 20-10-2022 | Vizite: 240
Bibliografie
Treatment for back pain: 84 percent increase in success rate, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2022/10/221018131143.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Te doare spatele? Nu este din cauza vremii!
  • Tratamentul chiropractic pentru durerile lombare asociat cu ameliorări neînsemnate
  • Tratament mai puțin invaziv - eficient pentru durerile lombare
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum