Tinerii cu afecțiuni hepatice prezintă un risc mai ridicat de depresie și anxietate

©

Autor:

Tinerii cu afecțiuni hepatice prezintă un risc mai ridicat de depresie și anxietate
Cercetările recente arată că mulți tineri și adulți cu afecțiuni cronice hepatice suferă de depresie și anxietate, ceea ce are un impact considerabil asupra sănătății emoționale și fizice.

Rezultatele cercetării au fost publicate în Liver Transplantation.

La studiu au participat 187 de pacienți cu vârste cuprinse între 16 și 25 de ani cu afecțiuni hepatice, din cadrul unui centru specializat din Londra ce are obiectivul de a facilita tranziția persoanelor cu boli hepatice de la serviciile pediatrice la cele pentru adulți. Pacienții au fost împărțiți în 3 grupuri: cei care au suferit transplant hepatic, cei cu boli hepatice autoimune și cei cu diverse afecțiuni hepatice cronice.

Aceștia cu fost solicitați să completeze un chestionar, iar pe baza acestor răspunsuri s-a observat că 17,7% dintre pacienți au prezentat simptome de depresie și anxietate, ceea ce este un procent relativ mare, comparativ cu procentul de 4-6% de anxietate și depresie în rândul populației generale de adolescenți. Nu au fost observate diferențe semnificative între cele 3 grupuri.

O mare problemă în cazul tinerilor cu afecțiuni hepatice este apatia, dar și probleme cu somnul, probleme financiare, dificultăți școlare și la locul de muncă, ce pot duce la anxietate și depresie foarte ușor.

Simptomele sunt cauzate de oboseală, insomnii, problemele financiare, problemelor de la școală sau locul de muncă, grijile și stima de sine scăzută. Depresia și anxietatea influențează modul în care pacientul simte că boala îi afectează starea emoțională.

Sursa: Medical News Today

Data actualizare: 10-11-2016 | creare: 10-11-2016 | Vizite: 2474
Bibliografie
Young people with liver conditions face an elevated risk of depression and anxiety, link: https://www.medicalnewstoday.com/releases/313837.php
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Depresia la vârstnici
  • Anxietatea
  • Apatia la vârsta a treia ar putea indica micșorarea creierului
  •