Toxinele produse de țigaretele electronice variază în funcție de arome

©

Autor:

Toxinele produse de țigaretele electronice variază în funcție de arome

Aromele țigaretelor electronice acționeză dincolo de receptorii gustativi ai consumatorului. Potrivit cercetătorilor din cadrul Pennsylvania State University, substanțele chimice care intră în compoziția aromelor acestor dispozitive produc concentrații diferite de radicali liberi și toxine asociate frecvent cu forme de cancere și afecțiuni specifice.

Aceștia au analizat radicalii liberi produși de 50 de arome disponibile pentru brand-urile populare de țigarete electronice și au comparat rezultatele cu concentrațiile de molecule instabile de oxigen rezultate în urma consumului de e-tigarete, dar fără arome. Dintre acestea, 43 de arome au fost asociate cu niveluri semnificativ crescute de radicali liber.

Rezultatele au fost inconsistente între brand-uri. De exemplu, aroma de portocale disponibilă pentru un brand particular de țigarete electronice a înregistrat o producție mult mai crescută de radicali liberi comparativ cu cea pusă la dispoziție de un alt brand. Diferențele se datorează compușilor distincți responsabili pentru aroma respectivă.

Conform rezultatelor studiului, utilizarea aromatizanților precum linalool, dipenten și citral ce conferă note florale sau de citrice a fost asociată cu nivelurile cele mai mari de radicali liberi, în timp ce etil-vanilina a generat o producție cu 42% mai scăzută de radicali de oxigen.

Rezultatele au fost publicate în Free Radical Biology and Medicine.


Sursa: Eurek Alert!

Sursa imagine: The Pennsylvania State University


Data actualizare: 07-02-2019 | creare: 16-05-2018 | Vizite: 823
Bibliografie
[1] Toxins produced by e-cigarettes vary by flavor, link: https://www.eurekalert.org/pub_releases/2018-04/ps-tpb040918.php

[2] Toxins produced by e-cigarettes vary by flavor, link:https://news.psu.edu/photo/513485/2018/04/02/ecig-toxins
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Vaporii degajați de țigaretele electronice se evaporă în câteva secunde
  • Vaporii țigării electronice, toxici pentru cavitatea orală
  • Țigaretele electronice la fel de nocive pentru gingii ca cele clasice
  •