Un hormon gastrointestinal arată rezultate promițătoare în tratamentul insuficienței cardiace și renale

©

Autor:

Un hormon gastrointestinal arată rezultate promițătoare în tratamentul insuficienței cardiace și renale
Secretina, un hormon gastrointestinal responsabil pentru reglarea secreției de acid gastric și a nivelurilor de pH din duoden, crește și îmbunătățește atât funcția inimii, cât și a rinichilor, potrivit unui nou studiu. Cercetătorii scriu că descoperirile lor fac din secretina „un candidat interesant la medicamente pentru studii viitoare în insuficiența cardiacă și renală”.
Hormonul gastrointestinal secretina, bine-cunoscut pentru rolul său de stimulare a secreției pancreatice, care inițiază digestia nutrienților, a crescut interesul cercetătorilor pentru efectele sale potențiale asupra inimii. Receptorii secretinei sunt prezenți în diferite locații din corp, inclusiv în inimă și rinichi. O echipă de cercetare de la Universitatea din Turku, a efectuat un studiu încrucișat în orb pe 15 bărbați sănătoși.

Fiecare participant a fost scanat în condiții de post prin tomografie cu emisie de pozitroni și tomografie computerizată în două ocazii separate. O scanare a fost efectuată în timp ce pacienților le-a fost administrată secretină intravenos și cealaltă scanare după injectarea de soluție salină intravenos. Participanții au fost, de asemenea, injectați cu glucoză marcată cu un radioizotop, care a permis cercetătorilor să monitorizeze modul în care glucoza se mișcă prin corp. În diferite momente ale intervențiilor, anchetatorii au determinat rata de filtrare glomerulară estimată (eGFR) a participanților, pentru a determina dacă aceștia suferă de boală renală și în ce stadiu se află.

Cercetătorii au descoperit că mușchiul inimii a avut o absorbție semnificativ mai mare de glucoză în urma intervenției cu secretină, un indicator al funcției cardiace crescute. De asemenea, au descoperit că în timpul intervenției cu secretină, rinichii participanților au filtrat mai mult din glucoza etichetată decât în ​​timpul intervenției cu soluție salină. „Pe baza descoperirilor prezente, credem că sunt justificate studii mai ample pentru a investiga dacă secretina poate avea un loc în tratamentul viitor al insuficienței cardiace”, a concluzionat echipa de cercetare.

sursa: News Medical

Data actualizare: 31-01-2022 | creare: 31-01-2022 | Vizite: 454
Bibliografie
Gastrointestinal hormone shows promise for the treatment of heart and kidney failure, link: https://www.news-medical.net/news/20220126/Gastrointestinal-hormone-shows-promise-for-the-treatment-of-heart-and-kidney-failure.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Celulele mușchiului cardiac ar putea fi regenerate
  • Suplimentele din suc de sfeclă ar putea fi benefice pentru persoanele cu insuficiență cardiacă
  • Mersul pe jos regulat protejează femeile după menopauză împotriva insuficienței cardiace
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum