Un somn neîntrerupt poate îmbunătății simptomele din timpul zilei ale persoanelor cu demență

©

Autor:

Un somn neîntrerupt poate îmbunătății simptomele din timpul zilei ale persoanelor cu demență
Continuitatea somnului (măsura în care cineva poate rămâne adormit după ce a adormit inițial) influențează semnificativ simptomele persoanelor cu demență, indică un studiu realizat de cercetătorii britanici. Cercetările arată că variațiile somnului de la o noapte la alta prezic variațiile zilnice ale simptomelor de demență.
Studiul actual, desfășurat pe o perioadă de două săptămâni, a evaluat somnul unor persoane diagnosticate cu demență și ulterior cogniția și simptomele de demență ale acestora în timpul zilei. Somnul a fost evaluat atât subiectiv, prin auto-raportare, cât și obiectiv, prin monitoarele de activitate plasate pe încheietura mâinii participanților. În plus, cercetătorii au solicitat inclusiv partenerilor de viață sau a îngrijitorilor persoanelor din studiu să comenteze despre tiparele lor zilnice de comportament.

Cercetările au indicat continuitatea somnului ca fiind printre cele mai predictive aspecte ale simptomelor de demență din ziua următoare. Persoanele care au dormit neîntrerupt sau cu un număr cât mai redus de întreruperi ale somnului au avut mai puține probleme de memorie în timpul zilei și au fost mai alerți, atât în propriile lor raportări, cât și în cele ale partenerilor/îngrijitorilor. Cu toate acestea, aceleași persoane au avut o capacitatea redusă de a efectua o sarcină matematică în dimineața următoare, despre care cercetătorii cred că ar putea fi o consecință a inerției somnului.

Descoperirile, publicate în revista Alzheimer & Dementia, indică faptul că există o perioadă optimă de somn continuu care poate fi benefică pentru persoanele cu demență. Ipoteza cercetătorilor necesită evaluări suplimentare, prin studii intervenționale.

sursa: News Medical

Data actualizare: 23-05-2022 | creare: 23-05-2022 | Vizite: 273
Bibliografie
Optimizing sleep continuity may help improve daytime symptoms in people with dementia, link: https://www.news-medical.net/news/20220516/Optimizing-sleep-continuity-may-help-improve-daytime-symptoms-in-people-with-dementia.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Combinația între depresie și tulburări cognitive minore la vârstnici accelerează îmbătrânirea creierului
  • Sedativele uzuale pentru anxietate și insomnie ar putea crește riscul de Alzheimer
  • Edentația parțială la vârstnici: factor predictiv al declinului cognitiv?
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum