Vaccinul împotriva rujeolei este mai probabil să fie complet ineficient la copiii născuți prin cezariana

©

Autor:

Vaccinul împotriva rujeolei este mai probabil să fie complet ineficient la copiii născuți prin cezariana
Cercetări recente sugerează că imunizarea cu o singură doză de vaccin împotriva rujeolei este semnificativ mai puțin eficientă la copiii născuți prin cezariană comparativ cu cei născuți natural. În particular, probabilitatea ca vaccinul să nu inducă niciun răspuns imun este de până la 2,6 ori mai mare la copiii născuți prin cezariană.
Studiul publicat în revista Nature Microbiology arată că un al doilea vaccin induce o imunitate robustă împotriva rujeolei la acești copii, subliniind importanța administrării complete a schemei de vaccinare. O posibilă explicație a acestui fenomen este asociată cu dezvoltarea microbiomului intestinal al infantului, ce este influențat semnificativ de modul nașterii. Nașterea vaginală transferă o varietate mai mare de microbi de la mamă la copil, contribuind astfel la consolidarea sistemului imunitar.

Cercetătorii de Universitatea din Cambridge, Marea Britanie, și Universitatea Fudan, China, au folosit date din studii anterioare care implicau peste 1.500 de copii din Hunan, China, monitorizând nivelurile de anticorpi împotriva rujeolei în sânge de la naștere până la vârsta de 12 ani. Ei au observat că 12% dintre copiii născuți prin cezariană nu au prezentat niciun răspuns imun la prima vaccinare, în comparație cu 5% dintre cei născuți pe cale naturală.

Această descoperire subliniază necesitatea unei atenții sporite pentru copiii născuți prin cezariană, în special în privința administrării celei de-a doua doze de vaccin. Profesorul Henrik Salje de la Universitatea din Cambridge, coautor principal al studiului, accentuează că acest grup de copii necesită urmărire atentă pentru a asigura completarea schemei de vaccinare.

Studiul mai evidențiază și provocările legate de ezitarea vaccinării și necesitatea de a menține o rată de vaccinare de cel puțin 95% pentru a controla răspândirea rujeolei, o boală extrem de contagioasă și periculoasă. Acest lucru este crucial, întrucât numărul de nașteri prin cezariană este în creștere la nivel global, iar această tendință poate influența eficacitatea imunizărilor în populația pediatrică.

sursa: News Medical

Data actualizare: 15-05-2024 | creare: 15-05-2024 | Vizite: 122
Bibliografie
Measles vaccine more likely to be completely ineffective in children born by C-section, link: https://www.news-medical.net/news/20240513/Measles-vaccine-more-likely-to-be-completely-ineffective-in-children-born-by-C-section.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • O a treia doză de vaccin ROR ar putea fi necesară în cazul unei epidemii de oreion
  • S-au descoperit noi beneficii ale vaccinului antirujeolic
  • Vaccinul ROR ar putea oferi protecție împotriva COVID-19
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum