Am platit pentru 6 implanturi dar vizibile sunt doar 4, pe radiografie rezulta 6

09-02-2022
EmanuelaP
Nu este medic/terapeut
EmanuelaP
Acum 4 saptamani mi s-a efectuat o operatie 6 implanturi in osul maxilar si 3 extractii.
Din 6 implanturi sunt doar 4 vizibile au acel surub, doua din ele nu, sunt acoperite de materialul gingival in vindecare.in maxilar mai am 3 masele ramase una in stanga si doua in dreapta.
Am mai avut 3 dinti care au fost scosi in urma operatiei, se miscau usor si i-as fi pierdut oricum din cauza paradontozei.
Ieri cand am fost la dentist pentru a mi se pune lucrarea provizorie pe maxilar el a folosit doar cele 4 implanturi si mi-a lasat spatii libere intre masele si acea lucrare provizorie, arata oribil, iar locurile unde erau implanturile ascunse era libera, fara canini lucru care m-a deranjat bineinteles si am intrebat de ce nu s-au atasat toti dinti lipsa a spus ca zona trebuie sa se vindece sa se prinda implanturile iar daca adauga mai multi dinti e riscul ca se poate rupe proteza provizorie, am spus ca nu imi place asa iar acum proteza a fost trimisa in laborator pentru modificare
Eu am dubiile mele si m-as bucura sa primesc o parere profesionala diferita sa stiu de ce cele doua implanturi nu sunt vizibile nu au capacele ca celelalte 4 care au fost adaugata in zona mijlocie ? Am fost pacalita doar ca sa mi se ia mai multi bani sau acele implanturi "inutile" nefolosite au vreun rol ?
Va multumesc pentru atentie!
1 comentarii
0
22-03-2023, ora 22:22
Dr. dentist: Maier Marius
Stomatologie, Brasov
Dr. dentist: Maier Marius
Bună ziua,

în general, nu este neobișnuit ca unele dintre implanturi să fie acoperite de materialul gingival în timpul procesului de vindecare. Acest lucru este, de obicei, o parte normală a procedurii chirurgicale pentru implanturi dentare. În timpul perioadei de vindecare, materialul gingival va fi îndepărtat, iar capacelele implanturilor vor fi montate.

În ceea ce privește întrebarea dvs. cu privire la de ce nu au fost atașați toți dinții lipsă la lucrarea provizorie, există mai multe motive posibile. În primul rând, este important să se permită zonei de implantare să se vindece înainte de a începe să se adauge mai multe dinți la lucrarea provizorie. De obicei, este necesar să se aștepte între 2 și 6 luni după implantare, în funcție de gradul de vindecare a pacientului, înainte de a se atașa coroane dentare sau alte lucrări definitive.

În plus, dacă proteza provizorie nu este fixată corect în zona implanturilor, poate exista un risc de a mobiliza implanturile ceea ce ar afecta procesul de vindecare. Prin urmare, este important să se ia în considerare atât timpul de vindecare, cât și nevoia de a proteja zona implantată până când implanturile se integrează complet.

În ceea ce privește prețul, este important să discutați cu medicul dumneavoastră pentru a înțelege mai bine costurile implicate în procedură. În general, implanturile dentare sunt o investiție semnificativă și pot fi mai costisitoare decât alte opțiuni de tratament, cum ar fi punțile dentare sau protezele dentare tradiționale. Cu toate acestea, implanturile dentare oferă o soluție pe termen lung și durabilă pentru înlocuirea dinților lipsă.

În concluzie, este important să discutați cu medicul dumneavoastră și să înțelegeți complet procesul de vindecare și nevoile dumneavoastră individuale în ceea ce privește lucrarea provizorie și implanturile dentare.

Cu drag va stau la dispoziție oricând, dvs sau apropiaților dvs, pentru eventuale întrebări sau nelămuriri.

Să ne auzim cu bine,

Dentistul Meu:

Dr. Maier Marius - doctor medic stomatolog

Zâmbim împreună
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Persoanele care iau antidepresive de două ori mai predispuse la eșecul implantului dentar
  • Tehnologia digitală ar putea face implanturile dentare mai accesibile și rapide
  • Durata de viață a implanturilor dentare
  • Testul gumei de mestecat pentru inflamaţia după implantul dentar
  • Implant dentar inovator, prezentat de cercetătorii americani
  •