Anxietatea revine? | Forumul Medical ROmedic

Anxietatea revine?

25-02-2021
ionwxl
Nu este medic/terapeut
ionwxl
Buna ziua!Am 19 ani, si cu cateva luni in urma mi-a fost pus diagnosticul de anxietate generalizata.De asemenea, ma confruntam des si cu stari de tristete, eram mereu pesimist, nu puteam dormi bine, aveam visuri foarte urate si ciudate, nu aveam pofta de a manca, eram mereu nelinistit si ma confruntam cu o emetofobie severa.Mai erau si alte simptome.Am primit tratament, si anume Escitalopram pe 3 luni, doza de 10mg.Primele efecte le-am simtit peste abea 3 saptamani, si apoi o luna m-am simtit mai bine, dar de vro 10 zile incep a simti ca simptomele reapar treptat.Iar ma confrunt cu stari de tristete(nu atat de persistente ca inainte), cu griji excesive, schimbari de dispozitie foarte frecvente, devin din nou negativist si iar am vise foarte ciudate.Peste vro 2 saptamani trebuie sa scad treptat doza si sa termin tratamentul, dar ma gandesc la ce se va intampla oare cand nu voi mai bea medicamentul daca eu deja am din nou o parte din acele simptome care le aveam pana sa-l beau?.Am avut multe sedinte cu un psiholog foarte bun, si mi-a zis ca problema este ca ma urasc pe plan fizic, si pe plan psihic, si ca aceasta si e cauza suferintei mele.Am lucrat mult timp, dar din pacate nu am reusit sa ma accept.Ce as putea face?Imi e frica ca vor reveni din nou toate simptomele si ca totul va fi mai rau.
12 comentarii
1
25-02-2021, ora 17:36
murariuu
Nu este medic/terapeut
murariuu
In primul rand tratamentul se tine 6-9 luni si se intrerupe dupa ce dispare anxietatea, depresia.Eu as cere o a doua parere nu se intrerupe nici un tratament in 3 luni si dumneavostra inca aveti anxietate depresie in acest timp ar trebui sa va simtiti mai bine nu mai rau.Poate nu se potriveste antidepresivul dupa 3 luni sigur nu e bun.Numai medicul curant va poate ajuta.
1
26-02-2021, ora 12:45
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Tratamentul pentru anxietate generalizata este de lunga durata. Nu se opreste dupa 3 luni. Daca nu vi se potriveste trebuie sa il schimbati pana vi se potriveste. Continuati in paralel si psihoterapia.
1
04-03-2021, ora 14:38
anxiar
Nu este medic/terapeut
anxiar
Tratamentul pentru anxietate generalizata este pe viata, dupa spusele doctorilor :) eu il iau de 8 ani si tot rau ma simt asa ca, uneori cred ca il luam degeaba.
O zi frumoasa.
1
12-03-2021, ora 11:47
Psiholog Pătraşcu Roxana
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pătraşcu Roxana
Buna ziua,

Ionwxl, cum va mai simtiti? Ce ati rezolvat in privinta tratamentului?

Sanatate si o zi buna!
1
15-03-2021, ora 14:42
ionwxl
Nu este medic/terapeut
ionwxl
Buna ziua!Din pacate nu am posiblitatea de a consulta un medic, si am fost nevoit sa incep a scadea treptat doza.Din pacate, resimt ca simptomele incep a reveni incetul cu incetul, chiar daca inca beau jumatate de pastila pe zi, si incep sa observ ca din nou ma simt rau pe plan psihic.Nu in aceeasi masura ca inainte de tratament, dar nici asa de bine ca pe parcursul tratamentului.O fi intr-adevar prea putin 3 luni de tratament?
2
15-03-2021, ora 15:34
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Se fac minim 6 luni tratament teoretic, dar practic tratamentul dureaza mai mult, un an, doi. Daca reduceti dozele si va simtiti rau, trebuie sa il reluati.
1
17-03-2021, ora 10:50
Psiholog Pătraşcu Roxana
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pătraşcu Roxana
Tratamentul medicamentos poate fi o parte esenţială a intervenţiei, paralel cu învăţarea, în cadrul terapiei, a modului în care puteţi să vă rezolvaţi problemele cât mai eficient, să lucraţi profund la ȋmbunătăţirea imaginii de sine.
Perseverenta si încredere!
1
28-03-2021, ora 22:34
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Nu e tratamentul chiar potrivit, schimba-l cu doctorul si vei fi f bine. Poti sa te duci la psiholog dar daca n-a avut efect, nu stiu daca mai are sens sa dai atatia bani.
Du-te la medic si zi ce se intampla, nu sta asa, vezi ce spune. Cum, el scoate trat cand deja nu ti-e bine, si nu pune ceva in loc ?! Nu e ok, tu nu ai fost la medic sa zici ce simti acum !
Tu ai o depresie si anxietate ca o ai pur si simplu, nu ca nu te accepti pe tine sau te accepti. Ai boala si gata, ce sa ne mai amagim ca sa pierzi timp pretios, iar bolii nu ii trebe motive reale ca sa se manifeste, o dereglare chimica in creier poate da boala, de aia bolile psihice se trateaza in general. Si partea cu acceptare poate veni tot de la boala, tenta de a deveni perfectionist si altele.

Ca daca era de psiholog scapai pana acuma. In general la psiholog se trateaza erorile de gandire, convingeri eronate, comportamente inadecvate insa fara boli psihice. Cand sunt ambele probleme, se merge si la medic si la psiholog, asta clar.
Cand vei repara chimia, ai sa vezi ce de la sine te vei simti bine, si dupa un timp de tratament, scoti trat si vei ramane bine. Evident medicul zice cand se scoate, cat se ia trat si asa mai departe.
1
13-04-2021, ora 20:41
Roxi 33
Nu este medic/terapeut
Roxi 33
Buna seara!Am decis sa scriu aici si vreau, cateva sfaturi, am o anxietate generalizata si depresie, mentionez ca ma simt f rau uneori pt ca iau Rivotril un sfert din 2 mg si ma simt f rau, f depresiva, nu ma pot concentra si mai iau in timpul zilei Bromazepam si seara Zyprexa, mi s -a mai recomandat si Seroxat seara dar tot rau ma simt.As vrea sa schimb Rivotril ul dar medicul meu, nu isi da nici un interes, as dori niste sfaturi de la un medic specialist, poate imi recomandati niste pastile online, ca sa ii spun doctoritei mele.Va multumesc!
0
16-04-2021, ora 22:09
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Schimba medicul, ii zici ce simti, ce trat ti s-a dat si o sa-ti dea alt tratament care o sa mearga. Nu te mai duce la medicul actual.
In ceea ce priveste medic aici, este domnul doctor Catalin Matusa, poti sa-l intrebi pe dansul.

Uite aici:

https://www.romedic.ro/forum.php?user=197239

Da-i un mesaj privat si intreaba-l, sau poate observa ca ai pus mesajul asta aici.
0
17-04-2021, ora 12:19
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Roxi 33

Trebuie sa aveti rabdare cu Seroxat minim 4-5 saptamani de la introducerea tratamentului, apoi, renuntat treptat la Rivotril si Bromazepam.
0
18-04-2021, ora 17:09
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Mda, unii medici uita sa zice pacientului ca SSRI-urile gen Seroxat nu isi fac efectul mai devreme de 3-4 saptamani, omul nu stie si zice ca nu are efect, il scoate si e rau.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Anxietatea È™i stresul cronic pot creÈ™te riscul dezvoltării tulburărilor psihiatrice
  • DependenÈ›a față de tehnologiile mobile a fost asociată cu depresia È™i anxietatea
  • Anxietatea poate influenÈ›a negativ luarea deciziilor
  • AplicaÈ›ia pentru smartphone care ar putea reduce anxietatea È™i depresia
  • Riscul de anxietate la mame, asociat cu utilizarea intensă a dispozitivelor electronice
  • Tinerii È™i femeile sunt mai predispuÈ™i la anxietate
  •