Ce diagnostic as putea avea?

28-09-2020
phatomorion
Nu este medic/terapeut
phatomorion
Buna ziua, am 18 ani, si cu cateva zile in urma am fost le Medicul psihiatru pentru a stabili un diagnostic.I-am spus ca ma simt in mare parte din timp trist, dorm greu, am cosmaruri, am multe frici nemotivate, stima de sine foarte rea, pesimism si frica fata de viitor, pierderea interesului pentru multe activitati, si acesta mi-a prescris:
Lenuxin(Escitaopram)
Depakine chrono
Somnol(Zopiclonum)
Totusi, nu mi-a spus ce diagnostic am, doar mi-a prescris asta.Nu reusesc sa inteleg de ce mi-a prescris Depakine care e pentru convulsii si tulburai bipolare, cand eu nici vorba de asa ceva nu am adus, si nici nu am avut asa ceva niciodata.Parintii nu vor sa imi dea un asemenea tratament, pe motiv ca nu e de mine, si ca face dependenta si ca medicamentele au reactii adverse, si imi spun ca eu am citit prea mult pe net si inventez simptome, desi stiu bine ce simt si ce nu.Sunt un pic confuz, deoarece nu stiu ce diagnostic mi-a pus medicul, si nu stiu daca totusi sa iau acest tratament sau nu.De ce mi-a prescris si Depakine oare, si o fi periculos sa iau asa tratament?Voi face psihoterapie evident, dar nu stiu ce sa fac pe plan medicamentos.
7 comentarii
0
28-09-2020, ora 12:36
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Sindrom anxios-depresiv. Depakinul se da si ca stabilizator de dispozitie, chiar daca nu scrie pe prospect ca se da pentru anxietate si depresie. Incercati initial fara el. Nu puteti sta cu simptomele, indiferent ce zic parintii. Trebuie sa va insanatositi.
0
28-09-2020, ora 12:43
phatomorion
Nu este medic/terapeut
phatomorion
Medicul spunea de depresie ceva, desi sa inteleg ca e vorba atat de depresie, cat si de anxietate.Multumesc!
1
28-09-2020, ora 12:53
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Bună ziua,
Pentru siguranță și pentru confirmarea diagnosticului poți merge la un psiholog clinician cu experiență
1
28-09-2020, ora 13:02
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Frici nemotivate, frica de viitor tin de Anxietate. De obicei Anxietatea cu Depresia merg mana in mana. Cu cat le tratati mai repede, cu atat vor remite mai repede. Cu cat nu le tratati, pot deveni rezistente la tratament.
1
28-09-2020, ora 13:40
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Psihiatrie, Sibiu
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Dg poate fi tulburare anxioas depresiva sau episod depresiv.
Depakinele este timostwbilizator luati tratamentul fara frica.Ar ajuta o evaluare psihologică pentru w vedea cu exactitate ce este.
1
28-09-2020, ora 17:59
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Din descrierea simptomelor pare asa cum ti - a spus și dl.doctor tulburare anxios- depresivă dar un diagnòstic sigur se pune numai în cabinet. Mergeți la un psiholog clinician cu experiență pentru o evalùare psihologică.
0
28-09-2020, ora 20:29
Cristi1999
Nu este medic/terapeut
Cristi1999
Depakine se da si in ciclotimie care este asemanatoare bipolaritatii, doar ca nu e psihoza, e doar o simpla nevroza.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul