Cum se vindeca tulburarea obsesiv compulsiva? Ce inseamna TOC vindecat?

26-01-2020
Darius1234
Nu este medic/terapeut
Darius1234
Ce inseamna toc, vindecat? Adica nu mai am ginduri, imaginatii false si urite, Sau nu o sa mai am frica, axietatea aia puternica care te face sa ai copulsii? Sau nu mai am compulsii si anxietate, dar gindurile false vor ramine, o sa le am mereu?Nu o sa mai fac intorsaturi?
8 comentarii
0
26-01-2020, ora 21:11
Psiholog Chițimuș Cristina
Psihologie, Iași
Psiholog Chițimuș Cristina
Buna seara,

Pentru tulburarea obsesiv-compulsiva trebuie să luați tratament medicamentos si sa faceti terapie psihologica. Afecțiunile psihice nu sunt precum cele organice. De exemplu, dacă în cazul unei raceli putem spune ca persoana s-a vindecat, în cazul afectiunilor psihice nu putem face acelasi lucru. O afectiune psihică nu se vindeca niciodata complet, ea intra doar in remisie in urma administrării tratamentului corespunzător, dar persoana va fi mereu predispusă recidivei. In urma administrării tratamentului pentru TOC, nu veti mai avea idei obsesive, imaginații false, gânduri eronate, anxietate si nu vor mai fi prezente nici compulsiile. Tratamentul este unul de durata.
1
27-01-2020, ora 18:50
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Ca și colega mea vă spun că tulburarea obsesiv-compulsivă o puteți ține sub control cu medicație și psihoterapie, dar nu puteți spune că v-ați vindecat complet. De aceea e bine să comunicați cu medicul orice schimbare de dispoziție, ca în caz de recidivă să vă aplice medicația corespunzătoare.
0
28-01-2020, ora 19:57
Darius1234
Nu este medic/terapeut
Darius1234
Va multumesc mult. Stie cineva daca in Slobozia jud Ialomita exista psihologi pentru vindecare TOC?Pentru psiho terapie TOC?
1
28-01-2020, ora 20:25
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Intrați pe site-ul Colegiului Psihologilor și căutați la Registrul unic al psihologilor psihologi din Slobozia. Vedeți că-n dreptul fiecărui psiholog scrie și localitatea. Orice psiholog specialist poate lucra.
0
28-01-2020, ora 20:52
Darius1234
Nu este medic/terapeut
Darius1234
De o luna iau seroxat 60 mg.Probabil trebuie sa iau medicamente timp de1, , 2, , sau mai multi ani?S-ar putea ca in 2, , 3, luni sa-si faca efectu? si sa se mai amelioreze boala? Cel mai nasol este cu inchisul, apei, , ca fac intorsaturi cu aragazu la fel il verific de peste 10 ori cu in chisul usi la fel fac compulsii, si mai sint multe foarte multe, Oare de la pastilele astea se va rezolva problema asta? cel mai mult ma distru, ma tortureaza compulsiile astea GREA BOALA , ENORM DE GREA .Stiti cumva a mai luat cineva pastilele astea si i sa mai ameliorat TOC sau daca sa vindecat?
0
29-01-2020, ora 09:07
Psiholog Chițimuș Cristina
Psihologie, Iași
Psiholog Chițimuș Cristina
Buna ziua,

Luati doar Seroxat? Schema psihiatrica pentru TOC este mai complexa, nu constă intr-un singur medicament. Momentul de cand medicamentul incepe sa isi faca efectul diferă de la persoana la persoana. Durata tratamentului este una îndelungată, posibil si toata viata.
0
06-02-2020, ora 14:14
tanta manole
Nu este medic/terapeut
tanta manole
internetul este plin de studii care arata ca sindromul obsesiv-compulsiv poate fi produs de infectii (borelioza, toxoplasmoza, etc.) si chiar de intoxicatii cu metale grele (mercur, plumb, etc.). psihiatrii adepti ai medicinei functionale din sua isi detoxifiaza si deparaziteaza pacientii si devin perfect normali. procesul este complicat, dar nu imposibil.
citeste si nu te lasa influentat negativ de nimeni. boala unui om este incurabila NUMAI in masura in care el crede asta. am o cunostinta in sua, josh macin, care a fost bolnav de schizofrenie paranoida 4 ani, auzea 8 voci diferite si viata lui era un calvar. dupa o cura de detoxifiere intestinala, dupa o deparazitare si dupa chelatare este perfect sanatos. cauta pe net josh macin thedetoxdudes si o sa vezi.

mult succes!
0
17-02-2020, ora 11:54
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Te rog nu induce lumea in eroare Tanta Manole. In TOC sau schizofrenie detoxifierea intestinala, deparazitarea si chelatarea te pot scapa doar de banii din buzunare.

Tulburarea obsesiv compulsiva are nevoie de un tratament medicamentos combinat cu psihoterapie. Daca TOC e severa, simptomele nu o sa dispara in totalitate insa ajungi ‘sa traiesti cu ele’ fara a fi intr-o suferinta continua.

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata ta
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: