Daca am schizofrenie mă primește la facultatea de Biologie?

30-03-2022
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
Daca am schizofrenie mă primește la facultatea de Biologie?
12 comentarii
2
30-03-2022, ora 15:48
NNN7
Nu este medic/terapeut
NNN7
Deci..ți am mai zis o data.La orice facultate îți trebuie adeverință medicala.Daca nu ma crezi cauta pe net admitere licenta facultatea Biologie București, cauta metodologia de admitere, și vei găsi în metodologie la secțiunea acte necesare ca scrie ADEVERINTA MEDICALA TIP SCANATA DIN CARE SA REZULTE CA ESTE APT PENTRU FACULTATEA LA CARE CANDIDEAZA.Deschizi multe topicuri cu același subiecte la care ți am răspuns deja, dar se pare ca nu ma crezi sau crezi ca difera de la facultate la facultate. Nu exista facultate la care sa te primească și facultate la care nu.TOATE CER.Daca vrei mai multe informații poți suna la secretariat la facultatea la care vrei sa admiți.Dar despre ce vorbim, da ți intai bacul.Toate cele bune !
1
30-03-2022, ora 17:33
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
Așa mi-a trebuit și pt șomaj și medicul de familie a scris boala și că sunt sub tratament dar a mers, e nedrept daca nu m-ar lasă să intru pe criteriul asta că am schizo.
2
30-03-2022, ora 20:06
NNN7
Nu este medic/terapeut
NNN7
Pai este nedrept.Dar îmi mențin părerea da ți bacul întâi.Si acolo trebuie sa înveți destul.Sunt 4 ani de recuperat și învățat. Nu ți face inima rea cu facultatea pana nu iei bacul întâi.
2
31-03-2022, ora 14:13
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Intai bacul, tinere! Ai facut pauza 10 ani, timp in care se uita multe. Trebuie sa te apuci de studiat serios daca vrei sa dai bacul.
1
01-04-2022, ora 13:01
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
M-am cam răzgândit.E greu sa fac eu o facultate în condițiile în care am schizofrenie și probleme de concentrare serioase, a fost așa un entuziasm dar nu am șanse deloc sa profesez după facultate din cauza problemelor de concentrare, cognitive.
Daca peste ani, problemele de concentrare se diminuează o să incerc sa dau bacalaureatul dar acum în situația dată nu.A fost un entuziasm care a ținut cateva zile in care eram prea optimist dar acum am văzut că e ft greu pentru un schizofrenic cu probleme cognitive sa parcurga etapele astea, as porni din start cu un handicap având sa spre deosebire de ceilalți care sunt normali.Plus că facultatea implica stres și nu mă angajează oricum nimeni având sa
Totuși va mulțumesc pentru răspunsuri.
Am cheltuit bani degeaba pentru materialele de bac dar cine știe poate se va ivi și ocazia sa dau daca scap de problemele de concentrare in viitor.Cine știe ce îți rezervă viitorul deși sunt foarte pesimist în privința asta și a vieții mele in general, optimismul cu bacul și facultatea a fost excepție, așa mai am eu momente de entuziasm când îmi vine cate o idee strălucită:))
1
01-04-2022, ora 20:02
360
Nu este medic/terapeut
360
pot sa zic ca acum esti doar demoralizat si ca te-ai pierdut in detalii. incearca sa te imbarbatezi. ia lucrurile pe rand. vezi cum te descurci cu pregatirea pt bac.

e mai bine sa incerci sa realizezi ceva, decat sa nu incerci deloc sa realizezi acel ceva.

sa-ti zic un lucru, cei care au ajuns sa faca facultatea, au ajuns in acel punct al capacitatii de de a se putea concentra/studia pt facultate pentru ca au exersat memoria in liceu. asa si tu, daca iti exersezi memoria pt bac, poti fi capabil sa dai la facultate.

dupa ce iei bacul, nivelul tau de concentrare este altul, tocmai pentru ca ai exersat memoria. asa ca revin, ia lucruile pe rand.

daca ai un iq de 100 stii sigur ca poti lua bacul. daca in schiimb ai un iq de 90, va trebui sa tragi mai tare de tine, decat altii, pentru a lua bacul, insa tot il vei lua, diferenta fiind faptul ca s-ar putea sa nu poti da la facultate. facultatea necesitand un iq de 105 (din ce am aflat studiind articole pe net.)

daca vrei test serios de iq, poti sa-i ceri dr sa te testeze, sau iti pot trimite carte de teste iq, ale celor de la mensa, ca sa te testezi acasa. te asigur ca nu esti atat de prost cum te crezi.
1
01-04-2022, ora 20:30
NNN7
Nu este medic/terapeut
NNN7
Eu sincera sa fiu îl înțeleg. Medicatia îți afectează foarte mult concentrarea.Eu am bacul cu 9.50, facultate, master la buget, aveam mintea brici, iar acum după ce m am imbolnavit și am început sa iau pastile de abia ma pot concentra sa ma uit la o emisiune.Categoric ca nu pot lucra, ca de abia ma pot concentra la lucruri mici.Am avut și eu un zvâc sa ma mai apuc de un master ca am timp liber, dar la fel m am demoralizat, mi am adus aminte ca nu mai pot gândi nici 10% cât puteam, și asa ca am renunțat.Eu îl înțeleg perfect.Din câte am văzut pe forum și ce mai cunosc din secție din spital, mai sunt persoane care iau antipsihotice și care lucrează, deci se pot concentra cât de cât.Dar depinde mult și de structura psihica dar și de antipsihotic.Eu iau rispolept ca vernus și asta se pare ca afectează foarte mult cognitivul.Asta este.
1
01-04-2022, ora 21:12
360
Nu este medic/terapeut
360
@nicole27... da, ii aiurea caderea de la un nivel inalt de concentrare, la un nivel scazut, din ce am inteles ca ar fi cazul tau, insa cum am zis, daca are un iq de 90-100 ii perfect. nu e nevoie de mai mult. 50% din populatie au pana in 100 iq-ul..

cu iq de 90 poate functiona ca un om normal, poate sa se angajeze daca doreste, imediat ce a luat bacul.

il inteleg si eu pe el ca e greu, am trecut prin probleme cu concentrarea si eu. poate am avut noroc si nu am avut probleme ca el sau altii, dar daca se tine tare si nu se da batut, are sanse sa faca treaba, chiar daca nu va avea cine stie ce succes, succesul lui va fi faptul ca a luat bacul cu o boala cronica in curs.

problema cea mare (exceptand boala) este faptul ca nu isi dozeaza asteptarile de la viata asa cum trebuie. vrea sa fie si el cineva, ceea ce e o abordare gresita. simplu fapt de a lua bacul cu boala pe care o are, prespune deja ca este o realizare. nu trebuie sa devina doctor nutritionist, asa cum isi doreste el(sper ca nu l-am confundat cu alt user), e suficient sa fie un simplu muncitor. daca reuseste sa faca acest lucru e o mare realizare, pt ca iese din bula negativitatii.

sper sa aiba macar familia alaturi de el, ca sa-l sustina putin.
1
01-04-2022, ora 21:37
NNN7
Nu este medic/terapeut
NNN7
Da nu știu poate l descurajez acum.Eu știu doar cum sunt eu și n as putea sa mai învăț pentru nici un examen.Dar poate el e mai bine nu știu ce sa zic.Poate încerca.
1
01-04-2022, ora 22:08
360
Nu este medic/terapeut
360
sport faci ? incearca sa faci jogging, sa vezi cum prinzi viata. fac si eu cum face dr flurariu de pe forumul asta. el insista pe renuntarea la alimentele acide, eu insist cu includerea joggingului in stilul de viata. :)
1
02-04-2022, ora 10:05
NNN7
Nu este medic/terapeut
NNN7
Am făcut sport chiar pe tratament dar pe mine personal nu ma ajuta. Nu mi da energie, nu ma face sa ma simt altfel.Eu sunt un caz mai aparte In care tratamentul a împactat destul de mult psihicul și nu prea găsesc remedii.Astept doar sa mai treacă timpul sa mai scad din tratament.Cred ca e unicul lucru care m ar putea ajuta.
1
02-04-2022, ora 19:33
360
Nu este medic/terapeut
360
ma mir ca nu te-a ajutat. banuiala mea e ca nu te-ai tinut in mod constant cu jogging-ul. cred ca ai facut doar de cateva ori si ai lasat-o balta.

treaba e urmatoarea cu sportul: iti echilibreaza neurotransmitatorii, iar daca faci o perioada lunga de timp sport, creierul se vindeca, celulele din creier se multiplica si au o durata de viata mai lunga. asta ce inseamna ? inseamna ca datorita faptului ca faci sport o perioada lunga de timp, poti renunta in timp la medicamente, pt ca nu mai e nevoie de ele sa sustina echilibrul, ci ai sportul care te ajuta sa mentii acel echilibru.

odata cu sportul si reducerea medicatiei, e mai usoara reintegrarea in societate, care reintegrare elibereaza si ea oxitocina, care echilibreaza mai bine neurotransmitatorii.

si uite asa, doar de la simplu fapt ca ai facut sport constant, ajungi in timp sa iti dezvolti creierul putin cate putin, ajutandu-te sa treci la nivele care la randul lor te ajuta sa iti intaresti celulele creierului (cum e socializarea), ajungand astfel treptat sa iti reiei viata normala.

ca sa explic in alti termeni, poate prea simpli, dar mai clari, e ca si cum ai pune cate $2 pe zi, deoparte, iar dupa un an ai realiza ca acel efort de a pune un minim de bani deoparte, te ajuta sa iti cumperi o bicicleta. acum ca ai acea bicicleta te poti face curier, poti face din curierat deci, alti bani, mai multi. poti incepe deci sa pui mai multi bani deoparte, si ajungi sa-ti iei o masina... etc... acum cred ca ai prins ideea.

sportul nu te transforma brusc in ceva, ci e ca un bulgare mic de zapada pe care incepi sa-l rulezi la vale, si ajunge sa creasca din ce in ce mai mare. unii bulgari ajung sa fie mai mari ca altii, asta e, ideea e ca ajungi sa cresti.

1. nu va dati batuti dupa doar cateva incercari.
2. gasiti metode de autoevaluare in timp. eu memorez text, spre exemplu. gasiti si voi o metoda care va ajuta sa vedeti progresul. ca atunci cand o persoana incearca sa slabeasca, se cantareste zilnic sa vada cate grame a mai slabit. la fel si cu concentrarea...
3. nu va demoralizati. chiar si atunci cand sunteti demoralizati, imbarbatati-va, cautati ceva care sa va ambitioneze.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Exercițiile de aerobic ar putea ajuta persoanele cu schizofrenie
  • Frații persoanelor cu schizofrenie au un risc mai mare pentru același diagnostic
  • Schizofrenia
  • Mutațiile genetice care cresc riscul de schizofrenie
  • Tehnica neurologică ce îmbunătățește performanțele cognitive
  • Vitaminele din complexul B luate împreună cu tratamentul reduc simptomele schizofreniei
  • Primul test fiziologic pentru depresie și schizofrenie
  •