incontinenta urinara la adolescent

24-10-2005
ForumVechi
Nu este medic/terapeut
ForumVechi
Buna ziua. Ma numesc Andrei si am aproape 17 ani. Am vizitat site-ul dumneavoastra si nu prea stiu cum sa ma exprim. Sunt in cautarea unei intrebari la care nu sunt sigur ca mi-ati putea da un raspuns. De mic ieseam cu prietenii pe afara, faceam fel si fel de nazbatii. Problema mea este cam amuzanta zic eu: cand ieseam cu acei prieteni undeva si faceam ceva amuzant, adica ceva care sa ne distreze, sa fie de ras, radeam pana urinam pe mine. Acelasi lucru il patesc si acum, la 16 ani. Va rog frumos daca ma puteti ajuta cu un raspuns, este normal sa se intample asa ceva? Astept un raspuns cu privire la problema mea.
2 comentarii
0
24-10-2005, ora 00:00
ForumVechi
Nu este medic/terapeut
ForumVechi
Draga Andrei,
Dupa cum iti dai si tu seama, nu este normal ca la 17 ani sa pierzi urina, chiar in conditiile cresterii presiunii intraabdominale. Aceasta se poate intampla din cauza functionarii mai reduse a sfincterului uretral, care poate fi de natura mecanica sau neuronala (adica nervii care sunt responsabili de contractia sfincterului in repaos sunt afectati). Iti sugerez sa consulti pentru inceput un urolog pentru ca acesta problema organica (probabil) sa nu devina cu timpul una psihica.
0
29-04-2008, ora 00:00
gabriela 42
Nu este medic/terapeut
gabriela 42
Buna ziua!
Sunt Gabriela si am aproape 44 de ani. Am si eu o problema care a aparut de ceva timp, nu retin, poate 1 an, dar cu intreruperi.
Se intampla cand racesc, daca stranut si sunt in picioare iese o cantitate mica de urina. Acest lucru este destul de neplacut, mai ales daca nu sunt acasa... Asta se intampla cu toate ca nu am probleme cu o eventuala cistita, ci numai daca am o viroza.Va rog sa-mi spuneti daca se poate face tratament si in ce consta acesta. Mentionez ca am doua nasteri normale, inainte de vasta de 30 de ani.
Multumesc tuturor celor care vor sa ma ajute!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Creșterea nivelului de testosteron îi face pe adolescenți să fie nerăbdători
  • 5 metode care te ajută să faci față incontinenței urinare
  • Scapi pipi când strănuți sau tușești mai tare
  • Incontinența urinară la bărbați
  • Sfaturi în caz de incontinență urinară
  • E normal să scapi urină?
  • Trăirile pozitive din adolescență pot influența sănătatea și starea de bine la maturitate
  •