Tahicardie și anxietate | Forumul Medical ROmedic

Tahicardie și anxietate

24-10-2023
Alx123
Nu este medic/terapeut
Alx123
Buna ziua!
Mă adresez aici cu o întrebare, in urma unei situatii supărătoare ce durează de 2 luni. Am 22 de ani, iar in luna iunie am trecut printr-o perioada stresanta și suprasolicitanta psihic in care nici măcar nu am putut sa mă alimentez corespunzător și sa am odihna necesară. După ce a trecut aceasta perioada stresanta, am început sa am mari dureri de maxilar, încordari musculare involuntare și anxietate legată de sănătate. In luna Septembrie însă, am avut o cădere. Am început sa am privirea încețoșată și un spasm in mâna așa încât am crezut ca am avut un AVC. M-am speriat extraordinar de tare și de atunci au început și problemele cu care mă confrunt și in prezent: puls ridicat( 80-115 batai) in repaus, senzație de lesin când mă ridic din pat, senzație de disconfort respirator, inima imi bate foarte tare la cea mai mică mișcare, ( nu mai pot sa fac lucruri obișnuite fără sa obosesc si sa simt ca mi zboară inima din piept), ocazional atacuri de panica si tremur al membrelor inferioare.
Bineînțeles, am fost la 2 cardiologi, unde mi s-a spus ca sufăr de tahicardie sinusală si ca sunt foarte stresata si mi s-a recomandat magneziu. Am fost si la neurolog, unde mi s-a făcut o examinare fizica de unde a rezultat ca nu am nimic, la analize, la endocrinolog, nimic neobisnuit, in afara de o talasemie minora despre care știam si care nu mi-a făcut niciodată probleme.
In cele din urma, am ajuns la psihiatru. Mi s-a dat cipralex pe care îl administrez de 2 săptămâni si 3 zile. Starea psihica este ok, atacurile de panica s-au rărit, ce mă supăra sunt palpitațiile permanente( sau cel puțin așa le simt, dar când imi verific pulsul este in jur de 75-80 batai in repaus) si senzația de oboseala si palpitații la cel mai mic efort.
Pe de alta parte, stresul este încă prezent in viața mea și mă afectează și acest aspect. Însă întrebarea mea este dacă toate aceste simptome sunt pe fond psihic sau îmi recomandați și alte analize, investigații? Mulțumesc frumos și aștept rapsunsul dumneavoastră.
3 comentarii
0
24-10-2023, ora 21:50
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Buna ziua.
Puls 75-80 e bun.
Sunt pe fond psihic.
Daca nu va reveniti cu Cipralexul intr-o luna, doua, rugati medicul sa va schimbe tratamentul.
0
25-10-2023, ora 15:14
Alx123
Nu este medic/terapeut
Alx123
Mulțumesc frumos pentru sfat!
0
27-10-2023, ora 11:27
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Un aspect important de constientizat Alx e ca pe langa tratamentul recomandat in astfel de situatii e de folos (si de multe chiar esential) sa discuti cu un psihoterapeut despre modul in care te raportezi la simptomele ce le simti. Asta nu doar pentru a te ajuta sa depasesti starea de acum dar si pentru a reduce riscul unor recidive in timp. Unii medici sunt atenti sa sublinieze acest rol preventiv (ce e cel putin la fel de important ca rolul curativ) insa altii uita sa o faca.

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata ta
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici