Angajații din domeniul medical care se confruntă cu o scădere a calității somnului raportează niveluri mai mari de furie

©

Autor:

Angajații din domeniul medical care se confruntă cu o scădere a calității somnului raportează niveluri mai mari de furie
Un nou studiu al cercetătorilor de la Colegiul Falks arată că persoanele care lucrează în cadrul serviciilor medicale de urgență, profesie cunoscută pentru cantitatea crescută de muncă, mai ales în timpul nopții, înregistrează cantități mai mari de furie din cauza privării de somn decât persoanele care nu lucrează noaptea. Conform oamenilor de știință, lucrarea publicată în Sleep Health: Journal of the National Sleep Foundation a fost realizată prin intermediul analizei tiparelor somnului a 79 de astfel de medici din New York.
Bryce Hruska, profesor de sănătate publică și autor al studiului, afirmă că rezultatele cercetării evidențiază o creștere a nivelurilor de furie a doctorilor din serviciile de urgență cu 18%, în medie, cea mai mare valoare fiind reprezentată de 35%. Profesorul menționează și faptul că scăderea calității somnului nu depinde de tiparele de somn cu care aceștia au fost obișnuiți, astfel că orice modificare a somnului determină astfel de manifestări psihologice. De asemenea, studiul arată că o noapte de somn de o calitate inferioară determină o creștere a nivelului de furie cu aproximativ 5% în ziua respectivă, fără ca o perioadă de somn normal anterioară să influențeze în vreun fel aceste comportamente.

Autorul subliniază și caracterul dual al studiului, întrucât în cadrul acestuia au fost analizate atât calitatea, cât și cantitatea somnului, reieșind faptul că cea dintâi are o influență mai mare asupra comportamentului doctorilor decât numărul de ore dormite. În plus, un subiect de o importanță marcată pe care cercetătorii l-au tratat a fost influența acestor variații ale somnului asupra calității actului medical de îngrijire a pacienților ce ajung în secțiile de urgențe medicale. Hruska afirmă că utilizarea furiei în vederea comunicării în situațiile stresante de la locul de muncă a fost asociată cu apariția unor relații interpersonale tensionate în rândul angajaților, ceea ce implică anumite probleme date de necesitatea lucrului în echipă din cadrul medicinii de urgență, astfel încât pacienții să primească îngrijiri adecvate și eficiente.

De asemenea, un factor important ce a influențat somnul medicilor și calitatea vieții lor în ultima perioadă a fost reprezentat de pandemia de COVID-19, întrucât numărul mare de oameni care au necesitat îngrijiri în regim de urgență a fost crescut în mod marcat. Profesorul sugerează echilibrarea distribuirii turelor de noapte între angajați, astfel încât să nu existe situații în care anumite persoane să fie private de somn mai mult.

sursa: News Medical

Data actualizare: 22-06-2022 | creare: 22-06-2022 | Vizite: 249
Bibliografie
EMS workers experiencing poorer sleep quality report greater anger levels, link: https://www.news-medical.net/news/20220614/EMS-workers-experiencing-poorer-sleep-quality-report-greater-anger-levels.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Dieta hiperproteică poate îmbunătăți calitatea somnului la persoanele supraponderale sau obeze
  • Verificarea compulsivă a reţelelor de socializare poate fi asociată cu lipsa somnului
  • Calitatea somnului ar putea fi influențată de genul persoanei
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum