Mișcările corpului oferă indicii despre trăsăturile de personalitate

©

Autor:

Mișcările corpului oferă indicii despre trăsăturile de personalitate
O echipă de cercetători din cadrul Universității din Exeter a ajuns la concluzia că mișcările specifice fiecărui individ pot oferi o imagine a personalității lui. În urma studiului pe care l-au realizat, cercetătorii au observat că persoanele care prezintă trăsături comportamentale similare tind să se miște în același mod. Rezulatele studiului au fost publicate în jurnalul științific Interface.

Fiecare dintre noi are un tipar individual de mișcări ale corpului, o „semnătură motorie individuală”, după cum o numesc cercetătorii. În cadrul studiului, participanții au fost rugați să își imite unul altuia mișcările, în echipe de câte doi. S-a observat că cei care aveau mișcări similare ale corpului aveau tendința să manifeste comportamente asemănătoare în timpul sarcinilor pe care le aveau de realizat.

Autorii studiului consideră că pentru cei cu mișcări similare ar fi mult mai ușor să se coordoneze în timpul interacțiunilor. În plus, semnătura motorie individuală și modul în care interacționează ar putea oferi informații despre starea de sănătate mentală și ar putea deschide calea pentru pentru un diagnostic și un tratament mai eficiente în cazul tulburărilor mentale.

Sursa: Medical Xpress

Data actualizare: 06-03-2022 | creare: 23-03-2016 | Vizite: 2063
Bibliografie
Personality traits can be revealed by movement, study shows, link: https://medicalxpress.com/news/2016-03-personality-traits-revealed-movement.html
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cu cât ești mai agreabil, cu atât ai mai multe șanse de a avea succes în viață
  • Cum influențează trăsăturile de personalitate capacitatea cognitivă a unei persoane la bătrânețe?
  • Trăsăturile de personalitate și riscul de demență
  •