Antioxidanți eficienți în ameliorarea oboselii și prevenirea demenței, găsiți în cantități crescute în diferite tipuri de carne

©

Autor:

Antioxidanți eficienți în ameliorarea oboselii și prevenirea demenței, găsiți în cantități crescute în diferite tipuri de carne
Cercetătorii de la Universitatea din Osaka au descoperit recent noi antioxidanți în carnea de vită, pui și porc, oferind o perspectivă interesantă asupra valorii nutriționale a acestor alimente. Potrivit studiului cercetătorilor, carnea de vită, pui și porc conțin, pe lângă dipeptidele imidazol (IDP), substanțe produse în corpul anumitor animale, dipeptide care conțin 2-oxo-imidazol (2-oxo-IDP), care au un atom de oxigen mai mult decât IDP-urile normale.
Cercetătorii au descoperit că dipeptidele care conțin 2-oxo-imidazol (molecule formate din doi aminoacizi legați printr-o legătură covalentă, care conțin în structura lor imidazol), eficiente în ameliorarea oboselii și în prevenirea demenței, se găsesc în cantități semnificative în carnea de vită, pui și porc, ceea ce înseamnă că aceste alimente ar putea fi o sursă importantă de nutrienți benefici pentru sănătate.

Deși carnea este uneori criticată pentru conținutul său ridicat de grăsimi saturate și colesterol, cercetările recente sugerează că o dietă echilibrată care include și carne, în special carne de pui, poate fi benefică pentru sănătatea generală.

Antioxidanții sunt compuși care previn sau încetinesc deteriorarea celulelor din corp, protejând astfel împotriva bolilor cronice precum cancerul, bolile de inimă și Alzheimer. Printre antioxidanții comuni se numără vitamina C, vitamina E, beta-carotenul și seleniul.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 21-02-2023 | creare: 21-02-2023 | Vizite: 234
Bibliografie
New antioxidants found in beef, chicken, and pork, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2023/02/230217081439.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Dieta MIND și întârzierea declinului cognitiv după AVC
  • Asocierea dintre carnea gătită la grătar cu foc deschis și hipertensiunea arterială
  • Obiceiuri zilnice ce îți cresc riscul de demență la bătrânețe
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum