Care este impactul ambalajului asupra stabilității berii?

©

Autor:

Care este impactul ambalajului asupra stabilității berii?
Un studiu recent publicat în jurnalul ACS Food Science & Technology, care și-a propus să identifice care este cea mai bună opțiune de ambalare pentru două tipuri populare de bere, sugerează faptul că ambalarea berii de chihlimbar în sticle ajută la păstrarea pentru mai mult timp a savorii berii, comparativ cu ambalarea în cutii. În schimb, în cazul berii India pale ale (IPA), stabilitatea a fost similară, indiferent de ambalajul utilizat.
Pentru a efectua studiul, berea a fost ambalată în sticle și cutii de aluminiu și apoi răcite timp de o lună, înainte de a fi ținute la temperatura camerei timp de cinci luni. Această metodă a permis cercetătorilor să evalueze stabilitatea berii în timp, inclusiv schimbările în compuși suplimentari. Rezultatele au arătat că, în general, berea chihlimbar rămâne mai proaspătă în sticle decât în cutii. În schimb, berea IPA a avut o stabilitate mai mare, indiferent de ambalajul utilizat.

Cu toate acestea, cercetătorii au descoperit că ambalajul nu a fost singurul factor care a influențat stabilitatea berii. Au existat diferențe semnificative în stabilitatea berii, în funcție de compușii suplimentari adăugați. De exemplu, berea chihlimbar cu o cantitate mai mare de malț a fost mai puțin stabilă, indiferent de ambalajul utilizat.

Este important de menționat că acest studiu a fost efectuat în condiții de laborator și că rezultatele ar putea fi diferite în condiții de depozitare reală. Cu toate acestea, studiul reprezintă un prim pas important în înțelegerea modului în care ambalajul poate afecta stabilitatea berii.

În concluzie, notează autorii, răspunsul la întrebarea „care este cea mai bună opțiune de ambalare pentru bere?” depinde de tipul de bere. Berea chihlimbar poate fi mai bine ambalată în sticle, în timp ce ambalajul nu pare să aibă un impact semnificativ asupra stabilității berii IPA.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 29-03-2023 | creare: 29-03-2023 | Vizite: 481
Bibliografie
Cans or bottles: What's better for a fresh, stable beer? link: https://www.sciencedaily.com/releases/2023/03/230320102003.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Berea Lager este benefică microflorei intestinale masculine indiferent de conținutul de alcool
  • Efectul consumului de bere asupra țesutului miocardic după leziuni oxidative
  • Efectele unui compus din bere asupra celulelor cartilaginoase în osteoartrită
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum