Care este legătura dintre tulburările de vedere și rezultatele testelor cognitive?

©

Autor:

Care este legătura dintre tulburările de vedere și rezultatele testelor cognitive?
Într-un studiu recent apărut în revista Aging and Mental Health, cercetătorii au analizat legătura dintre rezultatele testelor cognitive și calitatea vederii la vârstnici.
Deficitul cognitiv este asociat cu un risc crescut de declin funcțional și de mortalitate la vârstnici, devenind o problemă de sănătate publică, dar și o provocare pentru pacienți și familiile acestora. Se încearcă identificarea precoce a factorilor de risc asociați modificărilor cognitive, pentru a dezvolta intervenții care să întârzie sau să prevină afectarea structurii cerebrale.

Oamenii de știință au efectuat o meta-analiză și o revizuire sistematică din 4.580 de articole, incluzând peste 75.000 de participanți cu vârstă mai mare de 50 de ani.

Rezultatele studiului au arătat o legătură semnificativă între deficiențele vizuale și cele de cogniție, iar tratamentul tulburărilor de vedere prin efectuarea intervențiilor chirurgicale pentru cataractă sau corecție optică prin prescripție medicală ar putea ajuta la menținerea funcției cognitive la adulți.

sursa: News Medical
foto: Heiko Kueverling/Shutterstock

Data actualizare: 05-08-2022 | creare: 05-08-2022 | Vizite: 274
Bibliografie
What is the association between vision impairment and cognitive outcome?, link: https://www.news-medical.net/news/20220803/What-is-the-association-between-vision-impairment-and-cognitive-outcome.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ochelari care pot reduce progresul miopiei la copii
  • Problemele de vedere sunt asociate cu mortalitatea
  • Expunerea săptămânală la lumină roșie intensă poate îmbunătăți scăderea vederii
  •