Care sunt beneficiile forumurilor online ce sprijină pacienții diagnosticați cu cancer?

©

Autor:

Care sunt beneficiile forumurilor online ce sprijină pacienții diagnosticați cu cancer?
În fața unor situații potențial amenințătoare pentru viață cum este de exemplu cancerul, persoanele în cauză încep să caute informații în mediul online cu privire la boală, dar și sprijin din partea semenilor încercați de dificultăți similare.

Potrivit unui articol publicat în Journal of Cancer Education, printre cele mai bune resurse la care au recurs pacienții cu cancer sunt reprezentate de poveștile publicate pe forumurile online și portalurile de specialitate care oferă informații științifice și suport pacienților, fapt care le poate oferi confort în astfel de situații stresante.

În timp ce emisiunile televizate induc de cele mai multe ori teamă în rândul pacienților, iar informațiile și diversele sfaturi prezente pe internet provin și din surse neavizate, neștiințifice, oamenii caută experiențe, sprijin și confirmarea persoanelor care au trecut prin aceleați încercări grele pe forumurile online.

Datele utilizate au fost colectate de la 621 persoane din Belgia diagnosticate cu cancer. Vârsta medie a fost de 54 de ani, iar majoritatea participanților au fost femei.

Forumul poate genera interacțiuni între indivizii care postează povești inspirate din viața reală și cei care le citesc”, afirmă autorul studiului Sara Nelissen.

Forumurile oferă de asemenea informații factuale, care sunt mult mai reconfortante și mai puțin dramatice decât conținutul vizual prezentat în emisiunile televizate cu impact puternic emoțional.

Pentru mai multe informații despre cancer și pentru a accesa la forumul dedicat pacienților vă invităm în comunitatea Ghid-cancer.ro.

Data actualizare: 24-04-2019 | creare: 02-12-2016 | Vizite: 1363
Bibliografie
Cancer patients take comfort in peer stories on online forums, link: https://www.medicalnewstoday.com/releases/314456.php
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Depistarea precoce a cancerului la femeie
  • Cancerul la sân – o amenințare care poate fi prevenită
  • Un dispozitiv nanometric ar putea depista și supraveghea evoluția cancerului
  •