Ceaiul oferă importante beneficii pentru sănătatea metabolică: riscul de diabet de tip 2, redus în urma consumului de ceai

©

Autor:

Ceaiul oferă importante beneficii pentru sănătatea metabolică: riscul de diabet de tip 2, redus în urma consumului de ceai
O revizuire sistematică a unor studii de cohortă care implică cumulativ peste 1 milion de adulți arată că un consum moderat de ceai (negru, verde sau oolong) determină reducerea riscului adulților de a dezvolta diabet de tip 2.
Rezultatele revizuirii, prezentate în cadrul reuniunii anuale a Asociației Europene pentru Studiul Diabetului, sugerează că un consum de cel puțin patru căni de ceai pe zi este asociat cu un risc mai mic cu 17% de a dezvolta diabet de tip 2 pe o perioadă medie de 10 ani.

Consumul regulat de ceai, asociat anterior cu multiple beneficii pentru sănătate, datorate în special compușilor antiinflamatori și antioxidanți, a fost în rare ocazii abordat în relație cu riscul de a dezvolta diabet de tip 2. În plus, puținele studii existente au oferit rezultate mixte. Pentru a defini mai bine relația dintre consumul de ceai și riscul viitor de diabet, cercetătorii de la Universitatea de Știință și Tehnologie din Wuhan efectuat o meta-analiză a 19 studii anterioare și un studiu de cohortă cu peste 5.000 de subiecți, cu vârsta medie de 42 de ani.

Studiul de cohortă a implicat exclusiv persoane care nu sufereau de diabet de tip 2, care au fost recrutate în 1997 și urmărite pentru o perioadă de peste zece ani, până în 2009. Participanții la studiu au completat la momentul inițial un chestionar de frecvență alimentară și au furnizat informații despre o serie de factori, precum nivelul de exerciții fizice sau consumul de alcool. Aproape jumătate dintre participanți au raportat că au băut ceai, iar 10% dintre participanți au dezvoltat diabet de tip 2. După ajustarea pentru factori de risc pentru diabet, cercetătorii au descoperit că riscul de diabet de tip 2 nu este diferit între grupurile de persoane consumatoare sau neconsumatoare de ceai.

Pe de altă parte, revizuirea a 19 studii de cohortă care au investigat consumul de ceai și riscul de diabet de tip 2, care au implicat în mod cumulat peste un milion de participanți, a stabilit o legătură între consumul de ceai și riscul mai mic de diabet de tip 2, fiecare ceașcă consumată în fiecare zi reducând riscul cu aproximativ 1%. Asociațiile au fost persistente și nu au depins de tipul de ceai consumat, de sexul participanților sau de țara de proveniență a acestora.

sursa: News Medical

Data actualizare: 21-09-2022 | creare: 21-09-2022 | Vizite: 57
Bibliografie
Moderate consumption of tea linked to lower risk of developing type 2 diabetes, link: https://www.news-medical.net/news/20220919/Moderate-consumption-of-tea-linked-to-lower-risk-of-developing-type-2-diabetes.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Consumul frecvent de ceai (verde, negru și oolong) ar putea amâna declinul cognitiv
  • Compusul din ceai verde ce ar putea reduce sensibilitatea dentară
  • Consumul de ceai fierbinte poate contribui la apariția cancerului
  •  
     
     
    Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
    Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.