Tinitus de la 3 zile de stres puternic insotite de cefalee de tensiune=>anehdonie generala

04-06-2019
EuMeEU
Nu este medic/terapeut
EuMeEU
Buna ziua,

Am 30 de ani, nu fumez/bautura/droguri.., sanatos tun, mult sport multe hobiuri etc.
Stiam 0 despre aceste boli psihotice pana acum 1luna. S-a intimplat dintr-o prostie(acum 1luna si ceva) sa imi fac un gand ca as putea rani o persoana iubita...a inceput sa devina un pic obsedant, bineinteles am facut un search pe net care a evoluat si in alte scenarii...Au dus la 3zile de stari de naspa/rau de nedescris, insotite de cefalee de tensiune, 0 pofta de mancare...nu credeam ca exista asa ceva. Asa a aparut acest tinitus care cel mai des se aude in urechea stanga, dar dimineata se aude si in dreapta si in tot capul...ca frecventa in timpul zile nu-l aud cam deloc, in schimb acasa se cam intrece cu tv-ul la fel si dimineata sau daca ma trezesc in timpul noptii..nu mai reusesc sa adorm din cauza lui.
Nu mai bag in seama acele ganduri, imi dau seama ca nu au sens.
In schimb acest tinitus m-a omorat, mi-a tot adus aminte ca nu o sa mai fiu niciodata la fel, au aparut multe regrete/decizii pe care daca le-as fi luat in trecut nu duceau la acel moment, astfel ca a aparut si acea 'cefalee de tensiune' care ma insoteste acum aproximativ 80% din zi, nu stiam ce e stresul, acum fiecare gand de regret, sau situatie de mic stres/panica...hopa si aceea presiune pe creier(fara durere, cel mai des cred ca in partea din spate jos, dar nu numai, si laterale si spre fata...). Am incercat in tot acest timp sa iau legatura cu cativa psihiatrii de la cabinete individuale din bucuresti dar au ales sa nu-mi raspunda.
Astfel ca la 1luna de la acel episod s-a instalat si aceasta 'anehdonie' generala...nimic nu mai imi face placere, nici film nici multele sporturi pe care adoram la MAXIM sa le practic, nici nimic.mananc pentru ca stiu ca trebuie sa mananc, asta dupa ce slab fiind am mai si slabit niste kg.
Nu mai am incredere in mine, imi e din ce in ce mai greu sa ma concentrez, aveam multe planuri si totul e distrus acum.

Din ce am mai citit, 0 sanse sa scapi de tinitus, 0 sanse sa scapi de cefaleea de tensiune, 1sanse sa scapi de anehdonie.


Nu am luat niciodata pastile si sunt 1000% impotriva lor..cu ce m-ar putea ajuta intr-o asemenea situatie?
Ce sfaturi puteti sa imi dati...? adio fericire?
8 comentarii
0
04-06-2019, ora 20:38
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna seara

Daca sunteti din Bucuresti puteti lua trimitere de la medicul de familie si ma puteti contacta pentru o evaluare psihologica si una psihiatrica la o colega psihiatru al carei profesionalism este desavarsit si cu care lucrez de ani de zile.

In functie de evaluare putem vedea care sunt solutiile dar si cauzele.
0
04-06-2019, ora 20:52
EuMeEU
Nu este medic/terapeut
EuMeEU
Buna seara,

Stau in Bucuresti, dar nu mi-am facut medic de familie aici pentru ca n-am avut niciodata probleme de sanatate.

Am uitat sa mentionez...am fost asa speriat in acele 3 zile, si dupa ce am mai citit pe net, in cat am gasit o posibila asemanare a starii mele cu boala Lyme, asa ca am luat Doxicilina Atb 5 zile...acest tinitus mi-a aparut in a 3-a zi, sau a 4-a de la administrarea cu Doxicilina...poate fi si asta cauza pentru acest tinitus?

Intentionez pe moment sa incerc 5-Htp sa vad cum mai ma simt...dar sincer sunt la pamant cu increderea, diminetile sunt foarte grele, asemenea si in timpul zilei datorita acestei cefalee de tensiune care nu imi da pace, nu ma lasa sa ma concentrez, nu ma lasa sa traiesc.
0
04-06-2019, ora 22:00
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
1) In primul rand aveti nevoie de medic de familie altfel veti fi pus in situatia de a plati (mult) pentru diverse servicii si investigatii.
2) De fapt cred ca toata povestea aceasta a scos la iveala ceva ce se afla de fapt in Dumneavoastra.
3) Ceea ce descrieti este in acest moment o tulburare de anxietate ca la carte. Si faceti toate greselile din cartea respectiva: cautati pe net, vi se pare ca suferiti de toate, in fiecare zi altceva, etc.etc. ASTA FACE ANXIETATEA! Ea cauta tot timpul un motiv de care sa se agate. Este o dereglare a modului de functionare al creierului care vede numai pericole si amenintari, care nu mai face diferenta intre real si imaginar.

Grabiti povestea cu medicul de familie respectiv obtinerea unei trimiteri. Este esential in acest moment. Cu cat lasati lucrurile sa treneze cu atat va fi mai greu de tratat situatia. Deja faceti lucruri periculoase administrandu-va fel de fel de prostii fara sens, care nu ajuta deloc problema de fond.
0
04-06-2019, ora 22:59
EuMeEU
Nu este medic/terapeut
EuMeEU
Nu va contrazic. Constientizez foarte bine de unde a venit problema, si lupt cu asta, sunt foarte realist, intotdeauna am stiut sa ajut un prieten/coleg.., nu cu sfaturi pentru ca sfaturile in cazul unui neprofesionist sunt interpretabile in functie de drumul fiecaruia in viata... ci cu idei de ce asa ar putea fi mai bine sau nu, si decizia sa ii apartina...incerc sa nu judec pe nimeni etc...Eu pe langa sv. lucrez/lucram acasa in functie de timpul liber la niste proiecte care ar putea fi/ar fi putut fi extrem de importante pentru viitorul meu, erau 70% din ganduri poate, proiecte in care am investit cativa ani+sacrificii..., (va pot da ex. in privat daca doriti sa stiti despre ce e vorba)... cel mai perturbator pentru mine in acest moment este acest tinitus si aceasta cefalee de tensiune care nu mai imi dau libertatea sa ma gandesc la ceva bun, parca mi-a disparut toata imaginatia imensa pe care o aveam, nu mai am rabdare/ incredere datorita lor... si poate a ideii gresite ca poate acele 3zile m-au putut afecta cumva, ca exista posibilitatea sa fi creeat un dezechilibru in creier care nu mai poate fi restabilit.
Ar fi total impotriva principiilor mele sa recurg la un tratament medicamentos psihiatric(desi in acele 3 zile poate le-as fi luat si intinse pe paine)...+ ca banuiesc ca sunteti de acord cu mine ca acesta nu m-ar putea scapa de cele 2 'individe'.
Va multumesc foarte multe pentru sfaturi, le apreciez sincer.eu incerc sa imi dau seama daca pot fi real ajutat in acest caz, poate sa am sanse mai mari la neurologie? Dar daca spun toata povestea unui neurolog 100% m-ar timite la psihiatrie...etc..
Din experienta dumneavoastra, ce posibiliate ar fi sa scap de aceste 2 probleme prin psihoterapie sau psihiatrie si tratament medicamentos...pentru ca eu tind mai mult sa cred ca acestea ar avea ca directie doar ideea de a accepta aceste probleme pentru restul vietii, si de incerca cumva sa imi regasesc macar o parte din dragostea pe care o aveam fata de atatea lucruri, si poate doar poate sa reusesc sa reiau aceste proiecte unde eram atat de aproape de ce mi-am propus:(
0
06-06-2019, ora 22:40
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Combinatia intre psihoterapie si un antidepresiv v-ar putea ajuta. Nu aveti o boala psihotica.
Mergeti la psihoterapie initial si daca nu e suficient, mergeti si la psihiatru sa va prescrie un ad. Va reveniti cam intr-o luna de la instaurarea tratamentului.
0
07-06-2019, ora 10:28
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Tinitusul poate fi un simptom al unei condiții patologice subiacente. Ar fi bine de verificat mai întâi să nu fie o cauză medicală, care să fi apărut concomitent cu acele stări. Spui că ai avut o perioadă tensionată, deci și oscilațiile de tensiune pot provoca astfel de perturbații.
În principal, așa cum ți-au spus și colegii mei, ai nevoie de un medic de familie care să-ți recomande ce investigații să faci. Dacă se exclude o problemă medicală, atunci o cauză poate fi anxietatea și o poți rezolva cu tratament psihiatric în paralel cu psihoterapia.
0
07-06-2019, ora 18:47
EuMeEU
Nu este medic/terapeut
EuMeEU
Multumesc frumos pentru raspunsuri, in primul rand sunt asigurat medical si pot sa sun pentru consult/rmn etc. fara a avea nevoie de medic de familie, banuiesc ca neurologie ar trebui in cazul meu. Se poate scapa si de aceasta cefalee de tensiune care apare acum la conditii normale de stres, sau momente emotionale.../random...?
0
08-06-2019, ora 06:08
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Se poate scăpa rezolvând starea emoțională, dar pentru asta e nevoie de evaluare și intervenție psihologică.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: