Consumul a două porții de pește pe săptămână poate ajuta la prevenirea bolilor cardiace recurente

©

Autor:

Consumul a două porții de pește pe săptămână poate ajuta la prevenirea bolilor cardiace recurente
O analiză a mai multor studii de amploare, care au implicat participanți din peste 60 de țări, a constatat că consumul regulat de pește gras poate ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare la persoanele cu risc crescut, cum ar fi cei care au deja boli de inimă sau accident vascular cerebral. Studiile nu au evidențiat niciun beneficiu asociat cu consumul de pește la persoanele fără boli de inimă sau fără antecedente de accident vascular cerebral.
Cercetătorii de la Universitatea McMaster au descoperit că acizii grași omega-3, esențiali pentru o funcționare normală a organismului, regăsiți în cantități crescute în peștele gras, au fost asociați cu un risc mai mic de evenimente cardiovasculare majore la persoanele cu risc crescut. Efectele benefice au fost observate la persoanele cu afecțiuni cardiovasculare care au consumat două porții de pește bogat în omega-3 în fiecare săptămână.

„Există un beneficiu protector semnificativ al consumului de pește la persoanele cu boli cardiovasculare”, a declarat coautorul principal Andrew Mente, profesor la Universitatea McMaster și investigator principal la Institutul de Cercetare a Sănătății Populației. Mente a spus că persoanele cu risc scăzut de boli cardiovasculare se pot bucura în continuare de o protecție modestă împotriva BCV prin consumul de pește bogat în omega-3, dar beneficiile pentru sănătate au fost mai puțin pronunțate decât la persoanele cu risc ridicat.

Studiul, publicat în JAMA Internal Medicine, s-a bazat pe datele obținute de la aproape 192.000 de persoane, din patru cercetări precedente, inclusiv aproximativ 52.000 cu boli cardiovasculare, fiind singurul studiu realizat pe toate cele cinci continente. Studiile anterioare s-au concentrat în principal pe America de Nord, Europa, China și Japonia, cu puține informații din alte regiuni. „Acesta este de departe cel mai divers studiu realizat vreodată cu privire la consumul de pește și al rezultatelor pentru sănătate oferite și singurul cu un număr suficient de mare de respondenți din țările cu venituri mari, medii și mici din toate continentele locuite ale lumii”, a declarat co-conducătorul studiului Salim Yusuf, profesor de medicină la Școala de Medicină Michael DeGroote.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 11-03-2021 | creare: 11-03-2021 | Vizite: 198
Bibliografie
Study finds two servings of fish per week can help prevent recurrent heart disease, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/03/210308131709.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Consumul de pește pentru prevenția bolii Parkinson
  • Asociația Americană a Inimii recomandă 2 porții de pește pe săptămână pentru sănătatea cardiovasculară
  • De ce este important sa mananci pește
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum
     
     
     
    Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
    Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.