Creștere abruptă a ratei bolilor cardiovasculare prevăzută până în 2060

©

Autor:

Creștere abruptă a ratei bolilor cardiovasculare prevăzută până în 2060

Un nou studiu al cercetătorilor de la Universitatea Harvard arată că factorii de risc pentru afecțiunile cardiovasculare vor înregistra o creștere semnificativă până în anul 2060. Conform oamenilor de știință, lucrarea a fost realizată prin intermediul datelor oferite de Biroul de Recensământ al Statelor Unite ale Americii, pe care le-au corelat cu prevalența factorilor de risc reieșiți din Sondajul național de examinare a sănătății și nutriției.
Autorii explică faptul că, până în anul 2060, este de așteptat ca rata unor factori de risc precum diabetul zaharat să înregistreze creșteri de aproximativ 40%, numărul total de oameni prevăzut fiind de 55 de milioane de persoane, în timp ce dislipidemiile sunt de așteptat să prezinte creșteri de 27,6%, valoare aferentă unui număr total de persoane care va suferi de acestea de 126 de milioane. De asemenea, hipertensiunea arterială ar putea afecta 25,1 milioane de oameni, iar obezitatea 126 de milioane, acestea reprezentând cele mai mari creșteri pe care specialiștii le-au identificat. În plus, aceștia menționează faptul că, cel mai probabil, incidența factorilor de risc va înregistra o stabilizare a raportului dintre cele două sexe și pentru toate vârste, excepție făcând obezitatea, a cărei prevalență este crescută la persoanele de sex feminin.

James L. Januzzi, cardiolog la Spitalul General Massachusetts și autor al studiului, afirmă că analiza pe care echipa sa a realizat-o demonstrează că prevalența factorilor de risc pentru afecțiunile cardiovasculare este în continuă creștere, fără să poată fi estimată o reducere a acesteia. Profesorul menționează și faptul că estimările vizează în mod inegal diferitele rase și etnii din Statele Unite, ceea ce oferă oamenilor de știință posibilitatea de a realiza măsuri de prevenire și tratament timpurii, astfel încât efectele acestei tendințe să nu influențeze sănătatea publică suficient de puternic.

De aceea, cercetătorii recomandă accentuarea educației cu privire la factorii de risc ai bolilor cardiovasculare, îmbunătățirea accesului la asistență medicală de calitate și scăderea prețului terapiilor eficiente împotriva acestor afecțiuni, astfel încât valul în continuă creștere al bolilor cardiovasculare să fie oprit. Reza Mohebi, cardiolog și autor principal al studiului, afirmă că estimările obținute în cadrul acestei lucrări evidențiază o necesitate de introducere a unor măsuri preventive în special pentru persoanele vulnerabile, întrucât creșterea procentuală a factorilor de risc le vizează în mod direct.

 

sursa: Science Daily


Data actualizare: 09-08-2022 | creare: 09-08-2022 | Vizite: 225
Bibliografie
New US population study projects steep rise in cardiovascular diseases by 2060, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2022/08/220801150502.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ciocolata poate scădea riscul cardiovascular
  • Vitamina C - asociată cu reducerea riscului de boli cardiovasculare și moarte prematură
  • Grasimile trans, nu cele saturate, sunt asociate cu riscul de boli cardiovasculare
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum