Diabet: nivelul optim de zahăr din sânge, după un accident vascular cerebral, pentru a preveni alte evenimente vasculare

©

Autor:

Diabet: nivelul optim de zahăr din sânge, după un accident vascular cerebral, pentru a preveni alte evenimente vasculare
Persoanele cu diabet care suferă un accident vascular cerebral pot reduce semnificativ riscul de apariție a altor afecțiuni cardiovasculare ulterior în viață, prin menținea valorilor zahărului din sânge într-un anumit interval, stabilit de Academia Americană de Neurologie în urma unor studii recente.
Controlul glicemiei a fost întotdeauna important pentru persoanele cu diabet, atunci când vine vorba de prevenirea unui accident vascular cerebral. Un nou studiu constată că pentru persoanele cu diabet zaharat care suferă un accident vascular cerebral, poate exista un interval ideal de zahăr din sânge pentru a reduce riscul apariției diferitelor tipuri de boli vasculare mai târziu în viață. Cercetarea a fost publicată în Neurology, jurnalul medical al Academiei Americane de Neurologie.

Studiul a implicat peste 18.000 de persoane cu diabet cu vârsta medie de 70 de ani. Toți participanții au fost internați la spital pentru un accident vascular cerebral ischemic. La internare, cercetătorii au folosit un test numit hemoglobină A1C pentru a determina nivelul mediu de zahăr din sânge al oamenilor în ultimele două-trei luni. Un nivel sub 5,7% este considerat normal, 6,5% sau mai mult indică, în general, diabet. Participanții au avut o medie A1C de 7,5%.

Cercetătorii au urmărit subiecții un an mai târziu, pentru a afla dacă există o asociere între nivelurile A1C cu riscul de a avea un alt accident vascular cerebral, un atac de cord sau de a muri din cauza unor afecțiuni vasculare. Dintre toți participanții, 1.437 (aproximativ 8%), au avut un atac de cord sau au murit de boală vasculară în decurs de un an de la începerea studiului, iar 954 (echivalentul a aproximativ 5%), au avut un alt accident vascular cerebral.

Studiul a constatat că persoanele internate la spital cu niveluri de A1C peste 6,8% până la 7,0% au avut un risc crescut de a avea un eveniment vascular. După ajustarea pentru factori precum vârsta și sexul, cercetătorii au descoperit că riscul persoanelor pentru un atac de cord sau boli vasculare similare a fost cu 27% mai mare atunci când au fost internați la spital cu niveluri de A1C peste 7, 0%, comparativ cu cei admiși în spital cu niveluri de A1C sub 6,5%.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 01-10-2021 | creare: 01-10-2021 | Vizite: 747
Bibliografie
What are ideal blood sugar levels for preventing repeat strokes, heart attacks? link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/09/210929160134.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Plimbarea scurtă după masă are efect terapeutic în diabetul de tip 2
  • Glicemia ar putea fi măsurată prin analiza transpirației
  • Un nou senzor ce ar putea măsura glicemia din lacrimi
  •