La o glicozilata de 6 fix este necesar tratament?

17-01-2024
Dfghthcgcc
Nu este medic/terapeut
Dfghthcgcc
Buna ziua.Penultima data am avut-o 6, 4 acum nefăcând mare lucru o am 6 fix la același laborator de analize.
Este necesar mersul la diabetolog și sa iau tratament?
Mulți spun ca nu, ca la aceasta valoare merge cu regim și mișcare.
Vreau sa stiu ca rog și eu la o glicata de 4 cam cât ar veni media adică cam cât am avut glicemia in fiecare zi?
Ca nu știu cum calculați voi la diabet.
Ca simptome ma cam dor picioarele câteodată fără motiv dar nu știu dacă e de la diabet și mi se face rău la stomac și sunt fără vlaga dacă nu mănânc suficient la o masa sau în prima parte a zilei bănuiesc ca atunci scade dar fiindcă m-am obișnuit sa mănânc și un dulce
-doua nepermise + carbohidrați simpli dimineața ca să nu scadă asa brusc în prima parte a zilei..
Oare ar trebui sa iau tratament?
E un prediabet din câte am citit.
Voi ce ziceți?
Medicii diabetologi în cazuri ca ala mele de ce părere sunt ar fi necesar tratamentul sau nu?
Eu la primul și singurul medic la care m-am fus atunci când aveam 5, 9 acum 2 !ani a fost ca e prediabet și ca nici nu are voie sa îmi dea tratament în cazul asta ca nu ma încadrez și mi-a dat un regim.Regim care nu prea l-am ținut și în general nu prea pot sa țin regimurile de diabet din cauza ca sunt foarte pretențios la mâncate și nu prea îmi plac multe feluri de mâncare tind mai mult spre fast food însă ceea ce pot sa fac este sa mai adaug supe/ciorbe și mai ales sa nu Mao mănânc asa multe dulciuri și sa beau carbogazoase.Asta o sa fac, în rest regimul de diabet credeti-ma ca mi-e imposibil de ținut și din cauza felului mei de a fi, ca sunt și am fost mereu pretențios la mâncare nu prea îmi plac legumele deci sunt câteva legume care daca efectiv le pui intr-o mâncare și mi le dai le vomit de cum le gust și asta nu e un moft pur și simplu nu îmi plac și ma îngrijorez poate e și vorba de o tulburare alimentara nu știu.Oricum eu fac tratament psihiatric pentru TOC, anxietate și schizofrenie si ma predispune și ala la sindrom metabolic, diabet, pofta de mâncare, îngrășare etc din păcate.
2 comentarii
0
18-01-2024, ora 08:37
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
Iată câteva informații generale care ar putea fi utile:

Nivelul HbA1c: Hemoglobina glicozilată (HbA1c) reflectă media glicemiei pe o perioadă de aproximativ 3 luni. Un nivel de 6% indică o medie a glicemiei de aproximativ 126 mg/dL (7 mmol/L). Valorile între 5.7% și 6.4% sunt considerate indicative pentru prediabet, iar valorile de 6.5% sau mai mari sunt în general utilizate pentru diagnosticul diabetului.

Consultul Medical: Este important să discuți cu un medic, posibil un diabetolog sau medicul tău de familie, despre aceste rezultate. Ei pot evalua contextul complet al stării tale de sănătate și pot decide dacă este necesar să începi un tratament medicamentos sau să continui cu modificările stilului de viață.

Managementul Prediabetului: În cazul prediabetului, modificările stilului de viață, cum ar fi dieta echilibrată și activitatea fizică regulată, sunt adesea suficiente pentru a preveni sau întârzia progresia către diabet. Reducerea consumului de dulciuri, băuturi carbogazoase și fast food poate fi deosebit de importantă.

Importanța Dietei: Înțeleg că ai preferințe alimentare specifice și că suferi de tulburări alimentare. Aici, ar putea fi de ajutor consultarea unui dietetician sau nutriționist care să te ajute să elaborezi un plan alimentar echilibrat, adaptat preferințelor și nevoilor tale.

Medicația Psihiatrică: Anumite medicamente antipsihotice pot crește riscul de sindrom metabolic și diabet. Este important să discuți acest aspect cu medicul psihiatru pentru a evalua riscurile și beneficiile tratamentului actual.

Monitorizarea Regulată: Monitorizarea regulată a glicemiei este importantă pentru a urmări evoluția și a ajusta planul de tratament dacă este necesar.

Simptomele Fizice: Durerea de picioare și senzația de rău la stomac pe care le descrii ar trebui, de asemenea, evaluate de un medic, pentru a exclude orice alte cauze medicale posibile.

În concluzie, este important să colaborezi cu echipa ta medicală pentru a gestiona riscul de diabet și pentru a ajusta tratamentul psihiatric, dacă este necesar. Schimbările stilului de viață și dieta echilibrată sunt esențiale, iar suportul unui dietetician poate fi foarte util.
0
21-02-2024, ora 17:52
Dfghthcgcc
Nu este medic/terapeut
Dfghthcgcc
Nu înțeleg de ce eu am simptome precum greata di dureri de stomac când scade sau creste glicemia prea mult și alții nu ai nici la diabet.Sa fie vorba și de alte probleme de sănătate sau e vorba de acel prediabet?Simptome supărătoare pot apărea și la prediabet?Eu am glicozilata 6.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: