Diabetul tip 2: noi recomandări pentru controlul glicemiei

©

Autor:

Diabetul tip 2: noi recomandări pentru controlul glicemiei
The American College of Physicians a publicat recent noul ghid cu privire la nivelul glicemiei pentru persoanele cu diabet tip 2.
În cazul pacienților diagnosticați cu diabet tip 2, hemoglobina glicată (HbA1c) trebuie măsurată constant pentru a menține sub control nivelul glicemiei. Acest test măsoară nivelul glicemiei din ultimele 2-3 luni, unde scorul HbA1c de 6,5 indică diabetul. Cercetarea a pornit de la faptul că acest test este supra-utilizat și poate duce la supra-administrarea de medicamente hipoglicemiante, care au o serie de efecte adverse ca probleme gastrointestinale, reducerea excesivă a glicemiei, creștere în greutate și afectare cardiacă.

Ținta  HbA1C de 7-8% este cea mai indicată

Această recomandare are în spate raționamentul de a menține glicemia redusă pentru a reduce riscul de complicații microvasculare în timp. S-a analizat eficiența și siguranța tratamentului pentru a reduce la 7 sau mai puțin hemoglobina glicată sau la 8%. S-a observat că pentru majoritatea persoanelor cu diabet tip 2, atingerea valorii de 7 - 8% prezintă mai multe beneficii pe termen lung în ceea ce privește glicemia, medicația administrată și costurile.

De asemenea, The American College of Physicians recomandă ca în cazul pacienților de peste 80 de ani cu boli cronice ca demențe, cancer sau boli cardiace, tratamentul să se axeze pe reducerea simptomelor hiperglicemiei și nu pe reducerea nivelului de HbA1c.

Deși recomandările prezentate acum se axează pe terapia medicală pentu controlul glicemiei, reducerea glicemiei este optimă dacă poate fi obținută și prin modificări de dietă și stil de viață”, menționează Dr. Jack Ende, președintele din cadrul The American College of Physicians.

Sursa: Medical News Today

Data actualizare: 05-04-2019 | creare: 07-03-2018 | Vizite: 2375
Bibliografie
Type 2 diabetes: New guidelines lower blood sugar control levels, https://www.medicalnewstoday.com/articles/321123.php
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • MIT: Consumul ridicat de dulciuri poate provoca diabet
  • Smart Contact Lens – lentilele care monitorizează glicemia
  • Plasturele „inteligent” pentru monitorizarea glicemiei
  •