Dieta vegană poate influența rezultatele sportivilor care practică culturismul la nivel profesional

©

Autor:

Dieta vegană poate influența rezultatele sportivilor care practică culturismul la nivel profesional
Un studiu care a analizat strategiile nutriționale utilizate de sportivii care practică culturismul în fazele de creștere și pregătire a concursului de culturism indică faptul că sportivii vegani ar putea întâmpina dificultăți în a-și satisface nevoile de proteine. Descoperirile indică faptul că sportivii vegani care practică culturismul ar putea avea nevoie de asistență profesională pentru a-și calcula necesarul de proteine și a obține o dietă echilibrată.
În ultimii ani, dieta vegană a devenit din ce în ce mai populară, fiind adoptată nu numai de persoanele care doresc să evite consumul de produse de origine animală din motive etice, ci și de sportivi care își doresc să-și îmbunătățească performanța și să-și mențină o bună stare de sănătate. Cu toate acestea, studiul actual a arătat că sportivii vegani care practică culturismul ar putea avea dificultăți în a satisface necesarul de proteine ​​în timp ce își mențin masa musculară în timpul fazei de pregătire a concursului.

Studiul a inclus 18 culturiști afiliați la Federația Italiană Mondială de Culturism Natural, împărțiți la începutul studiului în două grupuri. Participanții din unul dintre grupuri au adoptat o dietă vegană, în timp ce participanții din celălalt grup, considerat grup de control, au adoptat o dietă omnivoră. Participanții au completat un chestionar online privind anii de antrenament și competiție, măsurători antropometrice, tipul de dietă și orele de antrenament pe săptămână. De asemenea, participanții la studiu și-au înregistrat consumul de alimente într-un jurnal.

Rezultatele au sugerat că sportivii vegani ar putea întâmpina dificultăți în a-și satisface nevoile de proteine. În plus, se pare că sportivii care urmează o dietă vegană își reduc aportul de proteine în timpul fazei de pregătire a concursului.

Deși studiul oferă o perspectivă interesantă asupra dietelor vegane pentru sportivi, sunt necesare cercetări suplimentare pentru a înțelege mai bine nevoile nutriționale ale sportivilor vegani și modul în care aceștia își pot obține nutrienții esențiali din surse vegetale.

sursa: News Medical
foto: ME Image / Shutterstock

Data actualizare: 23-03-2023 | creare: 23-03-2023 | Vizite: 360
Bibliografie
How does a vegan diet affect the performance of bodybuilders? link: https://www.news-medical.net/news/20230319/How-does-a-vegan-diet-affect-the-performance-of-bodybuilders.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Dieta vegană remodelează metabolismul la copiii mici (studiu)
  • Adoptarea unei diete vegane poate ajuta pacienții cu poliartrită reumatoidă să reducă simptomele afecțiunii
  • Dietele vegane pot fi folosite în gestionarea obezității și a diabetului de tip 2
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum