Efectele antiinflamatorii, analgezice, de îmbunătățire funcțională și condroprotectoare ale Erigeron breviscapus

©

Autor:

Efectele antiinflamatorii, analgezice, de îmbunătățire funcțională și condroprotectoare ale Erigeron breviscapus
Erigeron breviscapus (crizantema africană) este o plantă medicinală din Asia de Est cu proprietăți antiinflamatorii puternice, care a fost studiată în principal pentru efectele sale asupra bolilor cardiovasculare și ale sistemului nervos central. Un studiu recent a analizat potențialul terapeutic al extractului din Erigeron breviscapus (crizantema africană) în tratamentul osteoartritei, o afecțiune degenerativă a articulațiilor care duce la durere persistentă, pierderea funcționalității și deteriorarea articulațiilor.
Studiul a investigat efectele antiinflamatoare, analgezice și de protecție a cartilajului ale crizantemei africane în modele de șoareci și șobolani cu osteoartrită indusă, folosind doze variate de extract de Erigeron breviscapus și comparând efectele cu ibuprofenul și indometacinul. S-au evaluat efectele antiinflamatoare în țesuturile cartilaginoase, serul in vivo și macrofagele RAW 264,7 stimulate cu lipopolizaharidă.

Rezultatele au demonstrat că Erigeron breviscapus reduce semnificativ deteriorarea funcțională, durerea și degradarea cartilajului asociate cu osteoartrita, inhibând în mod doză-dependent moleculele proinflamatorii precum interleukinele-1β, 6, metaloproteinazele matricei 13 și sintaza oxidului nitric 2. Acidul clorogenic, identificat prin cromatografie lichidă de înaltă performanță ca principalul component antiinflamator al crizantemei africane, a jucat un rol esențial în aceste efecte terapeutice.

Tratamentul cu crizantema africană a îmbunătățit capacitatea de sprijin a greutății la șobolanii cu osteoartrită indusă, comparabil cu indometacinul, și a redus eroziunea cartilajului indusă de injecțiile cu iodoacetat monosodic, sugerând că Erigeron breviscapus ar putea funcționa ca un medicament modificator al osteoartritei. De asemenea, extractul a redus nivelurile de oxid de azot și a scăzut concentrațiile de interleukine și metaloproteinaze în sânge, demonstrând efecte antiinflamatorii puternice.

Concluziile studiului indică faptul că Erigeron breviscapus (crizantema africană) oferă îmbunătățiri semnificative în simptomele clinice ale osteoartritei, cum ar fi durerea, declinul funcțional și degradarea cartilajului, datorită efectelor sale antiinflamatorii asupra mediatorilor proinflamatori. Aceasta prezintă un potențial ca medicament modificator al osteoartritei, necesitând cercetări suplimentare pentru a evalua eficacitatea sa în modificarea patofiziologiei inflamatorii complexe a osteoartritei. Studiile viitoare ar putea explora eficacitatea componentelor multiple și țintele multiple ale extractului de Erigeron breviscapus, utilizând farmacologia rețelei și abordări bioinformatice pentru a determina mecanismul de acțiune detaliat și căile de semnalizare critice.

sursa: News Medical

Data actualizare: 05-04-2024 | creare: 05-04-2024 | Vizite: 359
Bibliografie
Study highlights anti-inflammatory properties of herbal medicine, Erigeron breviscapus to treat osteoarthritis, link: https://www.news-medical.net/news/20240404/Study-highlights-anti-inflammatory-properties-of-herbal-medicine-Erigeron-breviscapus-to-treat-osteoarthritis.aspx

Image by Anestiev on Pixabay
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cheia prevenției și tratamentului osteoartritei, în sfârșit descifrată
  • Nanotehnologie pentru detectarea biomarkerilor moleculari ai osteoartritei
  • Embolizarea arterelor geniculare (GAE) - operația pentru osteoartrita genunchiului ce poate diminua durerea
  •