Osteoartrita ar putea fi prevenită prin dietă și sport

©

Autor:

Osteoartrita ar putea fi prevenită prin dietă și sport
Osteoartrita ar putea fi prevenită printr-o dietă echilibrată și sport, conform unui studiu recent publicat în jurnalul Nature Reviews Rheumatology.

Cercetătorii din cadrul Universității din Surrey au identificat o legătură puternică între metabolism și osteoartrită. Modificările metabolice cauzate de dieta deficitară și sedentarism favorizează reprogramarea genetică a celulelor din organism și implicit din articulații.

Aceste modificări metabolice influențează abilitatea celulelor de a produce energie, forțându-le să genereze surse alternativce pentru funcționare. Acest lucru duce la supraproducția de glucoză de către celule, care atunci când nu este utilizată pentru energie se transformă în acid lactic, dificil de eliminat. Valori anormale de acid lactic în organism duc la inflamații la nivelul cartilajelor articulare ce împiedică libertarea de mișcare și cauzează dureri.

Identificarea modificărilor metabolice de la nivelul celulelor face posibilă controlarea și reducerea semnificativă a simptomelor osteoartritei, ameliorând durerea.

Osteoartrita este cea mai comună formă de artrită, o boală ce afectează mai ales femeile aflate la post-menopauză mai predispune din cauza funcțiilor biologice, genetice și hormonale.

Citiți aici mai multe despre osteoartrită și despre cum genunchii care trosnesc ar putea fi un semn al acestei boli

Este important să nu se subestimeze importanța dietei sănătoase și a sportului nu doar asupra stării generale de bine ci și asupra metabolismului celular ce influențează țesuturile și organele, crescând predispoziția pentru unele boli.

Sursa: Science Daily

Data actualizare: 27-12-2019 | creare: 16-05-2017 | Vizite: 2424
Bibliografie
Osteoarthritis could be prevented with good diet and exercise, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2017/05/170512100413.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cheia prevenției și tratamentului osteoartritei, în sfârșit descifrată
  • Nanotehnologie pentru detectarea biomarkerilor moleculari ai osteoartritei
  • Embolizarea arterelor geniculare (GAE) - operația pentru osteoartrita genunchiului ce poate diminua durerea
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum