Extractul de cacao ar putea fi un tonic cognitiv pentru vârstnicii cu o dietă deficitară

©

Autor:

Extractul de cacao ar putea fi un tonic cognitiv pentru vârstnicii cu o dietă deficitară
Cercetările realizate de Dr. Chirag Vyas și Dr. Olivia I. Okereke de la Massachusetts General Hospital, precum și de Dr. Howard Sesso și Dr. JoAnn Manson de la Brigham and Women's Hospital, parte a Mass General Brigham s-au concentrat pe efectul extractului de cacao asupra cogniției la adulții mai în vârstă. Studiile clinice randomizate anterioare au avut rezultate inconsistente în ceea ce privește beneficiile cognitive ale extractului de cacao.
Cunoscut sub numele de Cocoa Supplement and Multivitamin Outcomes Study (COSMOS), acesta sugerează că suplimentele cu extract de cacao, conținând 500 mg de flavanoli de cacao pe zi, au beneficii cognitive pentru adulții mai în vârstă cu o calitate scăzută a dietei obișnuite la înscrierea în studiu. Totuși, beneficiile cognitive nu au fost observate la participanții cu modele dietetice sănătoase de la începutul studiului.

Studiul a inclus 573 de adulți mai în vârstă care au fost supuși unor teste cognitive detaliate în persoană. Rezultatele au fost publicate în The American Journal of Clinical Nutrition.

Evaluările efectuate pe parcursul a doi ani au arătat că suplimentarea zilnică cu extract de cacao nu a avut beneficii generale pentru funcția cognitivă globală sau specifică. Cu toate acestea, analizele secundare au indicat beneficii cognitive pentru participanții cu o calitate scăzută a dietei la începutul studiului. Rezultatele sunt în concordanță cu cele ale unui studiu anterior care a utilizat o evaluare cognitivă bazată pe web, administrată unui grup separat de participanți COSMOS.

COSMOS este un studiu clinic pe termen lung, la scară largă, inițiat de investigatori și condus de Brigham and Women's Hospital. Peste 21.000 de femei și bărbați mai în vârstă au fost înscriși în acest studiu randomizat, dublu-orb, controlat cu placebo, pentru a testa dacă administrarea zilnică de suplimente cu extract de cacao sau un multivitamin comun reduce riscul de a dezvolta boli de inimă, accident vascular cerebral, cancer și alte rezultate importante pentru sănătate.

nalizele datelor din COSMOS continuă să ofere informații despre legăturile dintre suplimente și sănătatea umană, în special în ceea ce privește influența extractului de cacao asupra funcției cognitive.

sursa: News Medical

Data actualizare: 08-12-2023 | creare: 08-12-2023 | Vizite: 563
Bibliografie
Cocoa extract may benefit cognitive function in older adults with poor diets, link: https://www.news-medical.net/news/20231207/Cocoa-extract-may-benefit-cognitive-function-in-older-adults-with-poor-diets.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Enigma arborelui de cacao
  • Cacaua reduce tensiunea și rigiditatea arterială
  • Ce beneficii pentru sănătatea inimii are consumul de cacao și fructe de pădure? (studiu)
  •