Factorii de predicție pentru anxietate sau depresie în adolescență sau în viața de adult

©

Autor:

Factorii de predicție pentru anxietate sau depresie în adolescență sau în viața de adult
Un studiu recent, desfășurat pe parcursul a 22 de ani, arată că indivizii mai inhibați în copilărie prezintă un risc mai mare de a dezvolta depresie în adolescență și la vârsta adultă timpurie. Studiul, publicat în jurnalul JAMA Psychiatry, ar putea oferii informații esențiale, care pot fi utilizate ulterior în dezvoltarea unor tratamente orientate spre prevenirea acestor afecțiuni, adaptate în mod specific individului.
Studiul, ce a inclus 165 de persoane, urmărite de la vârsta de 4 ani până la 26 de ani, a început printr-o evaluare a reacțiilor copiiilor, în urma expunerii la diferite obiecte necunoscute. În mod normal, o astfel de expunere determină reacții diferite, care pot fi pozitive, copiii apropiindu-se fără teamă de obiecte, sau negative, situație în care copiii evită apropierea de obiecte sau o fac cu multă prudență. Diferențierea în ceea ce privește reacțiilor poate ajuta la definirea comportamentului celor mici, care poate fi dezinhibat sau inhibat.

„Știm că copiii inhibați au mai multe șanse de a suferi de anxietate, în special de anxietate socială, care începe de la sfârșitul copilăriei până la adolescență. Deoarece tulburările de anxietate apărute la vârste fragede cresc șansele de a avea depresie mai târziu în viață, putem spune că acești copii prezintă, de asemenea, un risc mai mare de depresie la vârsta adultă tânără”, a declarat autorul studiului, Alva Tang, profesor asistent de psihologie.

Folosind evaluări RMN, cercetătorii au analizat activitatea striatului ventral, o regiune a creierului bine studiată în ceea ce privește înțelegerea depresiei la adulți, despre care se credea anterior că ar putea fi implicată în procesarea dezadaptativă în centrii de recompensă ai creierului. Potrivit descoperirilor, asocierea dintre inhibiția la vârsta de 14 până la 24 de luni de luni și agravarea simptomelor depresive între 15 și 26 de ani a fost prezentă exclusiv în rândul celor care au prezentat, de asemenea, activitate redusă în striatul ventral în perioada adolescenței.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 28-10-2022 | creare: 28-10-2022 | Vizite: 321
Bibliografie
How early fears play role in future anxiety, depression, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2022/10/221026134947.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Noi descoperiri privitoare la tratamentul stărilor anxioase la adolescenți
  • Singurătatea și anxietatea socială: două condiții similare determinate de stări diferite ale creierului
  • Stresul psihosocial și anxietate se reduc și după efectuarea virtuală a unor exerciții fizice
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum