teama de transportul in comun-anxietate?

De cateva saptamani am observat ca imi este teama de transportul in comun (in special cand este aglomeratie)
Am atacuri de panica - ce constau in: ameteala pana la stare de lesin chiar, transpiratie, nu pot sa imi controlez respiratia, simt ca ma sufoc in special din cauza aglomeratiei -am senzatia ca nu este aer iar uneori am un nod in stomac.
Toate astea din cauza faptului ca intr-o zi cand ma duceam la un examen am lesinat in metrou -in acel moment era f aglomerat si de atunci de fiecare data cand e aglomerat am atacuri de panica.
Oamenii care au avut grija de mine dupa ce am lesinat mi-au spus ca se speriasera pt ca tremuram.
Am citit diverse simptome ale anxietatii si in urmatoarele ma identific:
-Batai rapide ale inimii + ca obosesc f repede daca urc niste scari sau merg mai repede -mentionez ca sunt tanara, am 21 de ani.
-Transpiratii in special dupa ce obosesc insotite de o respiratie foarte grea
-Insomnie- nu mereu, in momentele in care sunt stresata.
-vedere cu pete. Am momente cand in plina zi vad mici pete..stelute mici de lumina. Am crezut inital ca poate am nevoie de ochelari sau am anemie.
-stare de lesin. Datorita acesteia am inceput sa iau cat mai multe vitamine
-sufocare
As dori daca se poate un raspuns de la dvs.este posibil sa sufar de anxietate?
sau este o perioada de stres? poate din cauza ca este ultimul an de facultate

Anxietatea este declansata, de cele mai multe ori de o stare de stress. Chiar faptul ca ai atatea informatii despre anxietate poate sa accentueze aparitia manifestarilor pe care le descrii ca le simti. Un diagnostic nu se poate pune doar prin enumerarea unor stari, ci prin investigari mult mai complexe, care au ca scop determinarea tuturor factorilor facilitatori.
Asa ca..iti recomand sa consulti un psihoterapeut care te va ajuta sa depasesti acest moment.
Cristina Starica
psihoterapeut de familie si cuplu

La acest lucru m-am gandit si eu - faptul ca m-am documentat foarte mult despre aceste simptome ce au dus spre anxietate a accentuat aceste manifestari.
M-am gandit foarte serios la un psihoterapeut, insa eu tot imi spun ca nu am nimic si ca de fapt chestiile astea sunt doar in mine si trebuie sa revin asa cum eram inainte, puternica si optimista. Pentru ca stiu ca numai eu pot sa trec peste asta impunandu-mi.Insa nu sunt sigura daca pot trece singura peste ele.
Sunt o persoana fericita as putea spune, si de aceea nu inteleg aceste ganduri pesimiste care imi creaza aceste atacuri de panica.
In aceasta dimineata a pus capac fapul ca nu am putut sa ies din casa sa ma duc la servici.
Pur si simplu am ajuns in fata usii am deschis-o si nu am putut iesi. M-am intors, am stat jos si l-am sunat pe prietenul meu si am izbucnit in plans.
Simteam un nod in stomac si aveam impresia ca daca o sa plec pe usa am sa cad sigur din picioare. Asta pentru ca nu eram destul de odihnita si aveam impresia ca nu puteam sa respir normal.
Nu am putut sa plec nici acum la 12:30 si am ramas acasa.

Binenteles ca simptomele pe care le manifesti sunt generate de perspectiva pe car eo ai asupra vietii, de intamplari din trecut. Spui ca iti propui ca "trebuie" sa devii ca inainte, optimista dar acel "trebuie" este de cele mai multe ori un mod de a forta persoana sa faca ceva ce nu-i place in totalitate, este un imbold din exterior, pe care il resimte ca o obligatie.
Psihoterapeutul te ajuta, prin intrebari, prin cadrul de incredere format in relatia terapeutica, sa descoperi mecanismul care favorizeaza aceste stari de anxietate si impreuna cu el sa gasesti un mod de a le depasi si apoi, sa cauti ce activeaza.
Singura ai putea sa descoperi mecanismul dar s-ar putea sa pierzi din vedere unii factori care declanseaza aceste stari, prin simplu fapt ca sunt atat de obisnuiti incat nu i-ai vazut.
Nici psihoterapeutii nu se trateaza singuri. Ei sunt obligati sa faca multe ore de dezvoltare personala iar in cazul unor dificultati psihice apeleaza la alti psihoterapeuti.
Cristina Starica
psihoterapeut de familie si cuplu
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice.
- 14e posibil sa degenereze in timp anxietatea?
- 24anxietate si dependenta de fumat
- 12Sa fie anxietate???
- 10Problema psihica?
- 5anxietate si dureri de cap
- 5Anxietate si atacuri de panica
- 33ajustare doza rivotril
- 3Stari de rau de la Spitomin.
- 5Ajutati-ma ! atacurile de panica sau anxietate
- 11Nu inteleg. Anxietate sau probleme cu inima?
- 15Imi e fric sa nu fiu schizofrenic
- 6Anxietate depersonalizare
- 2Care-i legatura intre hipotiroidism si tulburarea emotionala?
- 14Anxietate cu stări depresive, am nevoie de susținere și de niște sfaturi
- 2tulburare depresiva
- 6Se poate scapa de asa ceva.
- 10Anxietate și disfuncție erectila
- 8Tulburari de anxietate, de concentrare si memorare, anxietate.Ma poate ajuta cineva?
Mai multe informații despre: Anxietatea anxietatea sociala