psoriazis?

19-03-2007
carina
Nu este medic/terapeut
carina
mi-au aparut prin decembrie niste pete rosiatice pe cotul drept, apoi pe abdomen, pe pulpa piciorului si pe gamba.la inceputul lunii martie, medicul de familie mi-a facut trimitere la derma. am fost la derma, si medicul de acolo, uitandu-se doar la cele de pe cot, a confirmat ca e psoriazis. mi s-a parut ca m-a consultat fugitiv si am inca speranta ca poate nu e psoriazis. m-am tratat cu acid salicilic si acum folosesc daivonex. de la acidul salicilic au inceput sa dispara, iar daivonexul nu face altceva decat sa trateze pielea pt ca celulele sa se comporte normal.
intr-adevar, petele de pe cot se scuameaza, cele de pe celelalte zone insa nu. au totusi o crusta. am verificat si sunt patate (dc le apas apar pete mici rosii pe ele). chiar este psoriazis?
16 comentarii
0
19-03-2007, ora 00:00
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Probabil ca DA! Petele mici si rosii pe care le vezi sunt date de papilele dermice care se dezvolta excesiv in aceasta boala.
0
07-04-2007, ora 00:00
imane baha
Nu este medic/terapeut
imane baha
cel mai bine sa mergi si la alt medic dermatolog dak nu ai incredere in diagnostigul dat de medicul la kre deja ai fost.psoriazisul are anumite locuri de electie unde apare, insa exista si psoriazis generalizat si dupa modul in kre descrii, ar putea fi psoriazis.psoriazisul este o afectiune autoimuna kre insa nu se vindek si dak se confirma diagnosticul, trebuie sa stii k poti tine sub control aceasta boala doar folosind tratament continuu.
0
09-04-2007, ora 00:00
carina
Nu este medic/terapeut
carina
hmmm...am o nelamurire, curiozitate chiar. acceptand ideea ca e psoriazis, ma tratez zilnic cu Daivonex pe locurile unde a erupt.DAR: inainte sa merg la medic, am mai avut 2 "pete" de aprox 0, 7cm diametru, care au disparut cu alt tratament...nu mai stiu ce, si nu au reaparut. Cred ca lamisil am folosit (mama mi-a indicat medicam asta crezand ca e o simpla micoza). Psoriazisul poate disparea asa?!
:( eu m-am saturat sa ma tot ung pe pete in fiecare zi... ce se poate intampla daca le-as trata doar 1-2 ori pe saptamana?
As vrea sa stiu cat de multe despre boala asta...cum sa o tin sub control...in sensul sa o fac sa dispara si sa nu mai apara.
0
09-04-2007, ora 00:00
imane baha
Nu este medic/terapeut
imane baha
draga carina, eu nu sunt medic si nu sunt in masura sa-ti raspund.ti-am spus si eu din ce am invatat la facultate.cel mai bine este sa mergi la un medic dermatolog.
0
22-04-2007, ora 00:00
sidoniacrenguta@yahoo.com
Nu este medic/terapeut
sidoniacrenguta@yahoo.com
mi-a iesit si mie doua pete rosii mai intai pe picior, apoi s-u marit si sau extins si pe spate, pe coate, chiar si in spatele urechi.Pe picior sa format un fel de coaja acolo unde era inrosit.
Am fost la dermatolog si mi-a zis ca e psoriazis, mi-a dat un tratament cu care sa mai ameliorat petele, insa mi-au ramas ca un fel de cicatrici.
Ce este de facut in cazul meu?
0
27-04-2007, ora 00:00
carina
Nu este medic/terapeut
carina
frumos! pe cand credeam ca scap...mi-a mai aparut o pata de cca 0, 5 cm diametrul.:((((( si vine vara, si sunt tanara, am 22 de ani. cum o sa duc minunatia asta de psoriazis o viata intreaga?am observat ca daivonexul nu prea ma ajuta...asa ca am dat de solutia de acid salicilic 10% (in loc de 5% crema cum mi-a prescris doctorita) si mi-am "tras" un tratament de toata frumusetea, daca acum nu dispar, nu stiu ce le mai fac (petelor). probabil ca ar tre sa ma bucur ca nu sunt mari, dar . as vrea sa inteleg ce sa fac sa treaca. am auzit ca unii reusesc sa le faca sa nu mai erupa si cate 15-20 ani! exista cineva care imi poate da detalii? nu vreau explicatii empirice(am vrut sa fac medicina candva)...as vrea sa aflu ce se intampla cu mine, ce este boala asta de fapt, de ce reactioneaza organismul meu asa, ce se intampla cu sist meu imunitar? fiziologic, anatomic, nu conteaza...as vrea sa cunosc tot ce se intampla (nivel celular, etc).
va rog.
0
04-09-2007, ora 00:00
giurgiu
Nu este medic/terapeut
giurgiu
carina,
nici eu nu sunt medic, insa din experienta mea, (am avut psoriazis timp de 7 ani), daca iti vei mai da cu unguente vei constata ca boala se va putea generaliza si se va intinde pe tot corpul.
0
04-09-2007, ora 00:00
carina
Nu este medic/terapeut
carina
Mersi, am citit articolul. M-a ajutat sa inteleg mai bine ce este psoriazisul. Totusi, merg in continuare pe tratamentul cu Daivonex, incerc sa duc o viata mai linistita. Mi-au disparut in mare leziunile psoriazice (aveam 2 pe laba piciorului care au disparut), iar cele de pe coate le-am redus ca si dimensiune. Altele nu mi-au mai aparut. (Multumesc celui de sus!). Cred ca cel mai bine e pt cei bolnavi de psoriazis, sa se relaxeze, sa incerce sa uite de boala pe care o au (sau cel putin la cei la care se/s-a manifestat pe baza nervoasa) si sa traiasca normal. Conteaza mult :)
0
28-03-2009, ora 19:47
Eva Gabriela
Nu este medic/terapeut
Eva Gabriela
carina,
am psoriazis vulgar generalizat (cam pe 50% din corp :d) de la varsta de 15 ani, si acum am 31, deci crede-ma stiu foarte bine cum e sa traiesti cu asta. Si eu cred ca starea psihica influenteaza evolutia bolii. Eu una de doi ani chiar nu ma mai tratez cu nimic, in acesti 16 ani de cand mi-a aparut am facut un milion de tratamente incepand cu cele naturiste, si terminand cu cele bioenergetice. Bineinteles ca am fost si la dermatolog. Din pacate in cazul meu nimic nu a avut efect, nici macar temporar.Am cunoscut zeci de persoane cu psoriazis si am vazut ca boala are foarte multe forme, astfel ca unele persoane chiar o pot controla. Ma bucur ca ti s-a ameliorat si iti doresc multa sanatate! Si nu e un capat de lume, capul sus :)
0
22-04-2009, ora 01:05
angelutza32
Nu este medic/terapeut
angelutza32
buna ziua,

eu am mari probleme cu caderea parului. De 4 ani nici un dermatolog nu a gasit cauza (am fost la 6 specialisti). Endocrinologic sunt in regula, dar parul tot cade, si nici unul din acesti dermatologi nu au cerut analiza firului de par. E posibil sa fie un psoriazis al scalpului ? Unde as putea face analiza firului de par, astfel incat sa se depisteze daca exista vreo ciuperca sau chiar psoriazis? Pielea capului ma mananca, si am si matreata...
0
01-07-2009, ora 01:29
catos
Nu este medic/terapeut
catos
de ceva timp mi-au aparut niste pete micute rosii pe spate care imi provoaca mancarimi, pe parcurs ele s-au facut mai marisoare, si aproape pe tot spatele am asemenea pete, vreau sa stiu daca este psoriazis si daca e o boala asa de grava si ce e de facut
0
23-04-2010, ora 13:25
alexvio
Nu este medic/terapeut
alexvio
buna ziua.sunt mama unui baietel de 11 ani, si a fost diagnosticat cu psorizis al scalpului.ca tratament ne-a dat produse psoremiss, doua creme si un sampon.ce parere aveti despre acest tratament?se poate scapa definitiv de psoriazis?la ce sa ne asteptam mai tarziu?va multumesc.
0
25-04-2010, ora 17:07
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Personal nu am o parere prea buna despre aceste produse!
Pana in prezent nu cunoastem cauza psoriazisului, deci si sansele de vindecare definitiva sunt mici!
Poate ca baietelul dvs nu are psoriazis al scalpului ci doar o dermatita seboreica!
Mai intrebati si alt dermatolog!
0
27-04-2010, ora 09:55
mthd12
Nu este medic/terapeut
mthd12
Buna ziua,
Eu am psoriazis aproape de cand m-am nascut si acum am 33 de ani.., am incercat sute si mii de tratamente, care mai de care mai ciudate, dar pana in prezent doar unul singur a dat ceva rezultate.. Acum folosesc ELOSALIC ungunet cu care ma dau aproape zilnic, desi pe prospect scrie ca nu trebuie utilizat mult timp, eu il folosesc cam de un an .., pt ca in caz ca nu dau cu nimk pe piele, atunci incep sa reapara...
Eu am avut aproape pe tot corpul, mai putin pe fata.. si sunt satul de el, dar asta e.
As dori daca cineva poate sa imi raspunda la o intrebare si anume : cum pot scapa de inrosirea excesiva a pielii de pe fata, mai ales cand stau la soare..., in maxim 15-20 minute, daca stau la soare la peste 25-30 de grade, deja sunt rosu tot... si nu stiu ce sa mai fac... ca mi se usuca si fata si mi se crapa pielea.
Acum folosesc pt fata doar crema Nivea.. atat.
Va multumesc si multa sanatate tuturor
0
29-04-2010, ora 17:26
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Incercati o crema protectoare pentru UV si o palarie sau o sapca.
0
31-03-2011, ora 11:40
Popescu Lia
Nu este medic/terapeut
Popescu Lia
Cum a spus persoana din Giurgiu, unguentele vor face mai rau. In cazul meu, timp de 3 saptamani nu aveam eruptii dar intr-o saptamana imi apareau cat pentru o luna, era o eruptie groaznica! Am renuntat la unguente si am inceput sa beau un ceai de la Deniplant, l-as recomanda tuturor, nu este benefic doar pentru psoriazis ci si pentru alte afectiuni. Dar va rog, inainte sa incepeti vreun tratament, nu uitati de dieta stricta, odihna si o viata linistita, In cazul meu, faptul ca ma duc la plaja cand este posibil m-a ajutat extraordinar de mult, dar pentru unele tipuri de Psoriazis NU este deloc indicata expunerea la UV.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Proteinele microflorei bacteriene de la nivelul pielii pot oferi protecție împotriva unor boli
  • Pierderea în greutate ar putea ameliora simptomele psoriazisului
  • FDA a aprobat un nou medicament împotriva psoriazisului
  • Psoriazisul ar putea fi prevenit cu extractul de vanilie artificial
  • Tratamentul psoriazisului cu inhibitori PDE4
  • Activitatea fizică redusă este asociată cu un risc crescut de psoriazis
  •