Un nou posibil tratament pentru psoriazis

Un nou posibil tratament pentru psoriazis

©

Autor: Redacția ROmedic

Un nou posibil tratament pentru psoriazis
O nouă substanță activă, numită guselkumab, ar putea fi eficientă în tratarea psoriazisului, conform unui studiu publicat în New England Journal of Medicine.

psoriazisul este o afecÈ›iune dermatologică mediată de sistemul imunitar ce se manifestă prin piele uscată, roÈ™ie, mâncărimi (prurit) È™i chiar durere. De asemenea, creÈ™te riscul persoanelor afectate de a dezvolta depresie, boli cardiovasculare, diabet È™i are impact asupra vieÈ›ii sociale.

Aproximativ 3% din populația globului este afectată de psoriazis, iar aproape jumătate dintre aceștia nu urmează niciun tratament.

Studiul clinic a fost realizat pe un eÈ™antion de 293 de persoane cu psoriazis în diferite stadii, de la moderat la avansat, afectând minimum 10% din suprafaÈ›a corpului. AcÈ›iunea noului medicament a fost comparată cu a medicamentului deja utilizat de unii pacienÈ›i, numit adalimumab. Grupul de control a fost alcătuit din acele persoane cărora li s-a administrat tratament placebo.

Medicamentul guselkumab acÈ›ionează prin blocarea unei proteine specifice implicate în declanÈ™area psoriazisului, numită interleukina 23 È™i nu afectează sistemul imunitar la fel de mult ca celelalte medicamente pentru psoriazis.

Studiul s-a desfășurat pe parcursul a 52 de săptămâni. În săptămânile 16-40 eficacitatea medicamentului a fost măsurată pe o scală de la 0 la 5. În cazul utilizării medicamentului nou, cea mai mare parte a participanÈ›ilor a prezentat scorul 0 (psoriazis tratat) sau 1(nivel minim al afecÈ›iunii), comparativ cu medicamentul adalimumab sau placebo.

În a 40-a săptămână de tratament, 81% dintre pacienÈ›ii cărora le-a fost administrat 200 mg guselkumab au prezentat scorurile 0 sau 1, comparativ cu un procent de 49% în cazul administrării medicamentului adalimumab.

Cercetătorii și-au propus noi studii privind modul de acțiune a tratamentelor pentru psoriazis, cu reducerea riscului de afectare a sistemului imunitar, dar și mecanismul de apariție și dezvoltare a afecțiunii.

Sursa: Medical News Today

Data actualizare: 29-09-2019 | creare: 10-07-2015 | Vizite: 8942
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Proteinele microflorei bacteriene de la nivelul pielii pot oferi protecÈ›ie împotriva unor boli
  • Pierderea în greutate ar putea ameliora simptomele psoriazisului
  • FDA a aprobat un nou medicament împotriva psoriazisului
  • Forumul ROmedic - întrebări È™i răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum