Un nou posibil tratament pentru psoriazis

©

Autor: Redacția ROmedic

Un nou posibil tratament pentru psoriazis
O nouă substanță activă, numită guselkumab, ar putea fi eficientă în tratarea psoriazisului, conform unui studiu publicat în New England Journal of Medicine.

psoriazisul este o afecțiune dermatologică mediată de sistemul imunitar ce se manifestă prin piele uscată, roșie, mâncărimi (prurit) și chiar durere. De asemenea, crește riscul persoanelor afectate de a dezvolta depresie, boli cardiovasculare, diabet și are impact asupra vieții sociale.

Aproximativ 3% din populația globului este afectată de psoriazis, iar aproape jumătate dintre aceștia nu urmează niciun tratament.

Studiul clinic a fost realizat pe un eșantion de 293 de persoane cu psoriazis în diferite stadii, de la moderat la avansat, afectând minimum 10% din suprafața corpului. Acțiunea noului medicament a fost comparată cu a medicamentului deja utilizat de unii pacienți, numit adalimumab. Grupul de control a fost alcătuit din acele persoane cărora li s-a administrat tratament placebo.

Medicamentul guselkumab acționează prin blocarea unei proteine specifice implicate în declanșarea psoriazisului, numită interleukina 23 și nu afectează sistemul imunitar la fel de mult ca celelalte medicamente pentru psoriazis.

Studiul s-a desfășurat pe parcursul a 52 de săptămâni. În săptămânile 16-40 eficacitatea medicamentului a fost măsurată pe o scală de la 0 la 5. În cazul utilizării medicamentului nou, cea mai mare parte a participanților a prezentat scorul 0 (psoriazis tratat) sau 1(nivel minim al afecțiunii), comparativ cu medicamentul adalimumab sau placebo.

În a 40-a săptămână de tratament, 81% dintre pacienții cărora le-a fost administrat 200 mg guselkumab au prezentat scorurile 0 sau 1, comparativ cu un procent de 49% în cazul administrării medicamentului adalimumab.

Cercetătorii și-au propus noi studii privind modul de acțiune a tratamentelor pentru psoriazis, cu reducerea riscului de afectare a sistemului imunitar, dar și mecanismul de apariție și dezvoltare a afecțiunii.

Sursa: Medical News Today

Data actualizare: 29-09-2019 | creare: 10-07-2015 | Vizite: 8506
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Proteinele microflorei bacteriene de la nivelul pielii pot oferi protecție împotriva unor boli
  • Pierderea în greutate ar putea ameliora simptomele psoriazisului
  • FDA a aprobat un nou medicament împotriva psoriazisului
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum